Šakira na sudu: Ne dugujem milione

Mondo 07.06.2019 19:03
Šakira na sudu: Ne dugujem milione


Pevačica se pojavila na sudu u Španiji zbog utaje poreza, evo šta kažu njeni advokati.Zbog neplaćanja poreza, i to u milionskom iznosu, kolumbijska pevačica Šakira završila je na sudu u Španiji. Španski tužioci tvrde da je utajila porez u iznosu od 14,5 miliona evra, u periodu od 2012. do 2014. godine.

Supruga fudbalera Đerara Pikea izbegla je desetine novinara, fotografa i televizijskih kamera u zgradi suda ulazeći kroz garažu.

Tužioci su podneli optužnicu u decembru 2018, u vreme kada je Šakira živela u Kataloniji, ali je njen predstavnik za medije rekao da nije živela u Španiji sve do 2015. godine, kao i da je izmirila sve svoje poreske obaveze.

Njen tim saopštio je da je ona "u potpunosti" izmirila dugovanja prema državi, i da se na sudu pojavila "samo da bi se razjasnili detalje".

"Dug više ne postoji, a sada će biti utvrđeno od kog trenutka Šakira mora da plaća porez u Španiji," saopštili su njeni advokati.

Ovo je drugi put u samo dva meseca da se Šakira našla na sudu. U maju je tužena zbog pesme "La bicicleta", ali je ipak na sudu utvrđeno da ta pesma nije plagijat.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak