Đaci dopunske škole iz Vićence obeležili kraj školske godine

RTS 06.06.2019 17:10
Đaci dopunske škole iz Vićence obeležili kraj školske godine


U Valdanju, pokraj Vićence, 25. maja, u organizaciji srpske dopunske škole Sveti Sava održana je predstava povodom završetka školske godine u izvođenju učenika srpske dopunske škole.Priredbu su pripremile učiteljice Jelena Jovanović i Ivana Marjanović. Učestvovalo je oko 160 učenika iz Vićence i okolnih gradova (Skio, Arzinjano, Tori di Kuartezolo, Basano del Grapa, Alonte, Valdanjo) koji su deo dopunske škole.

Prisustvo starešine parohije Sveti Luka, Dalibora Đukića i predstavnika udruženja bio je podsticaj da u svečanoj atmosferi đaci pokažu kako se ćirilica voli i čuva.

Publika, koju su činili roditelji, bake, deke i prijatelji škole, pratila je umeća i veštine svojih najdražih. Kolaži stihova, igrokaza, pevanja nizali su se pred gostima. Deca su sa puno žara, entuzijazma i rodoljublja kazivali stihove i pevali o domovini, njenom bogatstvu, a ponajviše o ćirilici, kao najlepšem i najdražem pismu na svetu.

Predstavljeni su radovi đaka koji su se našli u Zborniku književnog stvaralaštva mladih Srbije i dijaspore. Cilj je podsticati mlade naraštaje da pišu i neguju lepu pisanu reč.

Deca su spremila i skroman poklon za uciteljicu, Ivanu Marjanović, koja je ove godine završila svoj rad u Italiji i vraća se u domovinu da tamo nastavi svoju plemenitu misiju. Svojim đacima ostaće u najlepšoj uspomeni.

Na kraju priredbe učenicima su podeljene knjižice i diplome, a učenicima koji su završili 8. razred, svedočanstva.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak