Dea Đurđević saslušana u tužilaštvu: Nesreća se desila u dva minuta, život mi se promenio zauvek

Kurir 06.06.2019 15:34
Dea Đurđević saslušana u tužilaštvu: Nesreća se desila u dva minuta, život mi se promenio zauvek


Dea Đurđević ispitana je u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu u istrazi koja se vodi protiv vozača autobusa koji je naleteo na voditeljku i teško je povredioDea Đurđević, na koju je 7. februara naleteo autobus dok je stajala na trotoaru u Ulici Ljutice Bogdana, priključila se krivičnom gonjenju vozača Bojana Jovanovića (42)

Dea Đurđević (27), voditeljka TV Pink koja je umalo ostala bez ruke kada je na nju, dok je stajala na trotoaru u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu, naleteo autobus, saslušana je u Prvom osnovnom tužilaštvu i pridružila se krivičnom gonjenju vozača Bojana Jovanovića (42). 

Kako Kurir saznaje, Đurđevićeva, koja je saslušana kao oštećena, pred tužiocem se do detalja prisetila kobnog jutra koje joj je zauvek promenilo život. 

Prvo se sudarila 

- Ispričala je da je jezivoj nesreći prethodio manji sudar nje i devojke u drugom automobilu. Kada su obe izašle iz vozila kako bi pogledale kolika je šteta na kolima, naišao je autobus koji ju je pokosio na trotoaru. Voditeljka je objasnila da se sve, od njenog izlaska iz kola do nesreće u kojoj je teško povređena, dogodilo u nekoliko minuta - kaže izvor Kurira iz istrage.

Na saslušanju je, kako dodaje, objasnila ni da ona, kao ni druga učesnica u prvom sudaru nisu stavile trougao u blizini mesta sudara, jer se sve odvijalo brzo. 

- Prema njenim rečima, ona i devojka s kojom se sudarila nisu imale vremena da stave signalizaciju na put, jer je autobus naleteo gotovo odmah čim su izašle iz automobila - dodaje sagovornik i objašnjava da voditeljka nije mogla da proceni da li je vozač autobusa imao dovoljno vremena da reaguje i izbegne tragediju. 

Vozač ranije saslušan 

Stravična nesreća se, podsetimo, dogodila pre četiri meseca, na raskrsnici ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića, kada je voditeljka krenula na posao u studio TV Pink koji se nalazi u neposrednoj blizini. Dok je stajala na trotoaru ispred bolnice "Dragiša Mišović" i razgovarala sa ženom s kojom se čuknula, naleteo je autobus na liniji 78.

Vozač Bojan Jovanović je na saslušanju tvrdio da je kolovoz na vrhu ulice bio zaleđen, zbog čega je nekontrolisano krenuo nizbrdo i pokosio voditeljku. 

- Kada sam skrenuo u Ljutice Bogdana, primetio sam zaustavljena vozila. Nisam se kretao velikom brzinom, ali sam odmah sklonio nogu s gasa i počeo da kočim. Zbog leda, autobus je proklizao i udario u vozilo koje je stajalo u mojoj traci, a onda je udario i u zidanu ogradu ispred koje je stajala Dea - rekao je on. 

Međutim, šta se zaista dogodilo i da li je vozač imao vremena da zaustavi autobus ili ne, utvrdiće se veštačenjem koje je tužilaštvo naložilo.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak