Opojno 'Labudovo jezero'

Politika 04.06.2019 16:25
Opojno 'Labudovo jezero'


Balet 'Labudovo jezero', u režiji i koreografiji Konstantina Kostjukova, premijerno je izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.Nova verzija dela, koje je, kako je nedavno za „Politiku” rekao Kostjukov, „himna klasičnog baleta”, rađena je prema Lavu Ivanovu i Marijusu Petipi. Oni su ovo delo Čajkovskog priredili krajem 19. veka u Sankt Peterburgu, ali je u izvođenju u velikoj meri vidljiv pečat sadašnjeg režisera i koreografa.

Savršeno uigrani igrački ansambl na najbolji način doneo je na scenu magiju ove baletske priče, koju su upotpunili kostimi čuvenog modnog kreatora, dizajnera i kostimografa Renata Balestre. Publika je bila opijena pokretom i muzikom za čije je izvođenje zaslužan Orkestar Narodnog pozorišta, kojim je dirigovao Đorđe Pavlović.

Ulogu Odete i Odilije, belog i crnog labuda, igrala je Tatjana Ilić, Igor Pastor bio je Princ Zigfrid, čija ljubav oslobađa zatočene labudice, a Jovica Begojev bio je Grof Rotbart, zli genije koji je devojke zatočio pretvorivši ih u prekrasne ptice.

Premijeri ovog baletskog dela prisustvovao je i veliki broj javnih ličnosti. Između ostalih, u Narodnom pozorištu su bili predsednica Skupštine Maja Gojković, ministarke Zorana Mihajlović i Slavica Đukić Dejanović, glumac Petar Božović, reditelj Nebojša Bradić…


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak