Javori na Trgu republike

Politika 04.06.2019 16:22
Javori na Trgu republike


Juče zasađeno 12 novih stabala, sledećeg vikenda 'niče' još devet, a biće ih ukupno 53Na Trgu republike juče je posađeno 12 novih stabala javora, a sledećeg vikenda ova pešačka oaza biće obogaćena sa još devet. Kako je objasnio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a preneo Beoinfo, na ovom mestu ukupno će biti 53 stabla, što je gotovo dvostruko više nego ranije.

Drveće je sađeno tokom zajedničke akcije Vesića sa glumcima Svetislavom Goncićem, Nenadom Nenadovićem, direktorkom Narodnog muzeja Bojanom Borić Brešković, direktorkom Kulturnog centra Beograda Gordanom Goncić, košarkašem Đorđem Gagićem,  predsednicom Zadužbine „Momo Kapor” Ljiljanom Kapor…

– Ova stabla su dokaz da prilikom rekonstrukcije i gradnje u gradu pre svega vodimo računa da ima više zelenila. Sledećeg vikenda biće zasađeno još devet stabala prema „Staklencu”, gde će biti oformljen još jedan drvored – rekao je Vesić i podsetio da će radovi biti gotovi na jesen, a saobraćaj od Kolarčeve prema Francuskoj i Makedonskoj pušten 1. septembra.

Tokom obnove, biće očišćen i spomenik Knezu Mihailu, poručio je zamenik gradonačelnika, dodajući da nema velikog evropskog grada bez uređenog centralnog trga.

– Trg je deo istorije našeg grada, tu se nalazi i Narodni muzej, koji je u rad pušten nakon deset godina, zatim Narodno pozorište, ali i „Staklenac” koji će u narednim godinama biti porušen, a na njegovom mestu će biti izgrađen objekat kulture, koji će možda biti Opera ili neka druga institucija. Kada se sve završi biće formiran jedan pravi centralni trg onako kako to dolikuje – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da su nedavno rekonstruisane i fasade na okolnim zgradama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak