Junajted grupa objavila kupovinu mobilnog operatora Tele2 HR

Politika 04.06.2019 16:20
Junajted grupa objavila kupovinu mobilnog operatora Tele2 HR


Provajder telekomunikacionih i medijskih usluga Junajted grupa postigla je dogovor o kupovini Tele2 Hrvatska za 220 miliona evra, saopšteno je danas iz te kompanije. JJunajted grupa je navela da očekuje da će transakcija, koja je u procesu odobrenja regulatora, biti okončana pre kraja godine.

„Ovo je prva transakcija od marta 2019. godine, kada je okončana akvizicija kojom je BC Partners, međunarodna investiciona kompanija, postala većinski vlasnik Junajted grupe. Ujedno je ovo bila i jedna od najvećih transakcija u jugoistočnoj Evropi ikada”, navodi se u saopštenju i dodaje da će kupovina Tele2 ubrzati rast te kompanije.

Direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag rekla je da je Hrvatska za tu  kompaniju „atraktivno i važno tržište”, prenosi Beta.

„Imamo odlične rezultate u integraciji mobilnog biznisa u regionu, nakon kupovine Tušmobila u Sloveniji, i veoma smo uzbuđeni zbog novih mogućnosti koje ćemo imati sa Tele2 Hrvatska”, rekla je Boklag.

Sa sedištem u Amsterdamu, Junajted grupa je pružalac medijskih i komunikacionih usluga širom jugoistočne Evrope i zapošljava preko 4.400 ljudi i pruža usluge za više od 1,8 miliona domova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak