Na ovo nikad nemojte da pristanete

Mondo 03.06.2019 22:13
Na ovo nikad nemojte da pristanete


Nekoliko signala da vas partner ne voli, već pristaje na "daj šta daš" samo da ne bi ostao sam.Svi mi mnogo očekujemo od osobe sa kojom smo u vezi, i uopšte od ljubavi. Ponekad, spremni smo i da "previdimo" neke stvari i ostanemo sa osobom koja sa nama nije iz pravih razloga.

Ako se pitate da li vas partner stvarno voli, ili je sa vama zato što mu je to poznato i "udobno", pa se zadovoljava logikom "daj šta daš" samo da ne bi ponovo morao da upoznaje nekoga… Evo nekoliko signala koji ukazuju na to da nije u pitanju ljubav:

Ne možete da budete ono što jeste

Kad je neka osoba sa vama iz bilo kojeg drugog razloga, osim iz ljubavi, neće vam dozvoliti da budete ono što jeste. Pokušavaće da vas, na svaki način, "oblikuje" tako da se uklopite u njena očekivanja i da ispunite njene (ili njegove) kriterijume o tome kako veza treba da izgleda. Čak i ako to ne radi sasvim očigledno, verovatno ćete u nekom trenutku osetiti da ne možete da se otvorite potpuno, jer prosto niste dovoljno bliski.

Nemate mnogo toga zajedničkog

Ako osoba sa kojom ste u vezi nije sa vama iz pravih razloga, verovatno ste svesni da vas dvoje nemate baš mnogo toga što vas povezuje. Ako partner ne želi sa vama da provodi vreme, ako vas ne ispunjavaju iste stvari, ako mu nije smešno ono što vama jeste… Možete verovatno da nastavite da se pravite da to ne primećujete, ali teško da ćete ikada biti stvarno srećni.

Zapali ste u rutinu koje ne možete da se oslobodite

On nije srećan, vi se preispitujete, a dani prolaze… Ako ne progovorite, pitaćete se jednog dana kako ste se našli u takvoj situaciji, i kako ste sebi dozvolili da vam godine prođu pored nekoga kome niste bili važni. Razmislite i razgovarajte, odrasli ste ljudi. Ne postoji ni jedan jedini razlog da budete u vezi sa nekim kome niste sve na svetu. Ili sa nekim ko vama nije sve na svetu.

Skoro nikad nije "na vašoj strani"

Kad imate neki problem, partner koji sa vama nije iz ljubavi neće se potruditi da vam pomogne da nađete rešenje. Pokušavaće da svali krivicu na vas, nepogrešivo držeći stranu osobi sa kojom ste u sukobu (na poslu, u krugu prijatelja…). Započinjaće svađe bez razloga, oko beznačajnih sitnica, iznova i iznova, sve dok mu to dopuštate.

Fokusiran je na fizičku bliskost

Seks može biti sjajan, čak i ako nema ljubavi. Ali ako osetite da posle toga želi da "nestanete" iz vidokruga, ako ustaje i odmah odlazi da se tušira… Možda je vreme da razmislite o tome da "nestanete" trajno. Zaslužujete bolje od toga.

Ne zanima ga šta vam se dešava u životu

Neko kome je stalo do vas želeće da vam pomogne da izvučete najbolje od sebe, da napredujte u svakom smislu, na poslu, na polju ličnog razvoja… Ako vas partner stvarno voli, davaće vam "vetar u leđa" u svakoj situaciji koja vam pomaže da budete bolja osoba. Ako vas ne voli… možda neće baš "minirati" vaše pokušaje usavršavanja, ali nećete osećati ni da vas podržava.

Uvek deluje kao da se dosađuje kad ste zajedno

Osoba koja vas voli nikad neće delovati frustrirano samo zato što provodi vreme sa vama. Ako vam je neprijatno svaki put kad odete na kafu, ili na večeru, ako unapred smišljate o čemu biste mogli da razgovarate da biste izbegli neprijatno ćutanje, razmislite da li želite da budete u takvoj vezi. Kad ima ljubavi, tišina nikad nije neprijatna.

Ne trudi se ni oko čega

Kad nam do nekoga nije stalo, prestanemo da se trudimo. Naročito ako smo se uljuljkali u iluziju da ta osoba nikad neće otići. Ako osoba sa kojom ste u vezi prstom ne mrda da vas obraduje sitnicama, ako vam ne pomaže ni u čemu, ne pruža vam podršku… Zašto biste uopšte bili u vezi?

Osećate se kao da niste važni

Ako imate osećaj da partneru niste važni, i to traje neko vreme… To verovatno nije slučajno. I preko toga ne bi trebalo da pređete. I to ne zato što se podrazumeva da je neko dužan da vam skida zvezde s neba svakog dana, već zato što niko od nas ne zaslužuje da živi bez ljubavi. Nemojte pristajati na to.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak