Đoković: Drugačije sam tretiran zbog zemlje iz koje dolazim

RTS 03.06.2019 14:06
Đoković: Drugačije sam tretiran zbog zemlje iz koje dolazim


Najbolji teniser sveta Novak Đoković u razgovoru sa srpskim novinarima kazao je da je drugačije tretiran u ranoj fazi karijere, u odnosu na Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Marija. Đoković je naveo da se vremenom situacija promenila, ali i da može, ništa ne bi menjao u karijeri."Činjenica je da sam drugačije tretiran i to verovatno ima veze sa zemljom iz koje sam i dela sveta iz kojeg dolazim. U početku sam imao malo pažnje i podrške, medijske i sponzorske, ali to me je još više motivisalo", rekao je Đoković.

Novak je kazao da nikada to nije želeo da uzima kao opravdanje.

"Ne želim da se žalim i plačem nad svojom sudbinom. Naprotiv, baš mi je drago što je tako bilo jer mi je dozvolilo da krčim put koji me je doveo ovde gde jesam. Danas je verovatno drugačija situacija jer sam svojim rezultatima zaslužio poštovanje i više pažnje međunarodnih medija i celokupnog sportskog sveta."

Osvajač 15 grend slem trofeja objasnio je i na koji način se manifestovala slabija podrška.

"Najbitnije mi je bilo da izvučem najviše motivacije i snage da dobijem teniski meč i da napravim izvrsnu karijeru u svetskim okvirima, i u tome sam uspeo."

Za kraj je potvrdio da je od svog imena želeo da napravi nešto karakteristično, u čemu je uspeo.

"Sve ostale sporedne stvari deo su mog karaktera i mog brenda – mi, i kažem 'mi' jer ceo tim učestvuje u izgradnji. Trudili smo se da u poslednjih desetak godina napravimo brend prepoznatljiv na svoj način, koji ima svoje vrednosti i karakteristike koje sutra prepoznaje jedan sponzor, moj budući partner. To i jeste slučaj sada sa 'Lakostom' i 'Hedom', najvećim sponzorima koje imam. Ne žalim i stvarno ne mislim da sam u nekom deficitu niti sa sponzorima niti sa bilo čime drugim, stvari su baš onakve kakve treba da budu", zaključio je Đoković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak