Predstavljen program 28. 'Belefa': Povratak Šerbedžije

Novosti 02.06.2019 22:44
Predstavljen program 28. 'Belefa': Povratak Šerbedžije


U okviru 28. Beogradskog letnjeg festivala, koji će biti održan od 21. juna do 7. jula, naći će se dvadeset kulturnih programaU OKVIRU 28. Beogradskog letnjeg festivala, koji će biti održan od 21. juna do 7. jula, naći će se dvadeset kulturnih programa, od gostovanja doajena glumišta Radeta Šerbedžije do muzičko-scenskog performansa mladog "jutjubera" Bake Praseta (Bogdana Ilića).

- Festival će obeležiti dolazak Ulysses teatra sa Briona sa predstavom "Antigona - 2.000 godina kasnije" u režiji Lenke Udovički, a u kojoj nastupa Rade Šerbedžija, koji se posle skoro tri decenije vraća na beogradsku pozorišnu scenu. Za izvođenje ove predstave namenski je napravljena lokacija i to u hangaru Luke Beograd, a zbog velikog interesovanja biće igrana dva puta. Uvertira u festival biće izložba fotografija Behind the selfie Kristijana Antolovića iz Irske, koja će biti otvorena u Francuskom kulturnom centru - najavio je umetnički direktor festivala Aleksandar Saša Ilić.

Ovogodišnja manifestacija odvijaće se pod sloganom "DoLETI".

- Za najmlađe smo pripremili tri programa. Ispred Vojnog muzeja biće održane predstave "Legenda o hrabrosti" i "Crvenkapa" - uveren je Ilić.

Direktor Centra beogradskih festivala Damir Handanović je, u ime organizatora, rekao da je "Belef" modernizovan i da se ponovo nalazi na Kalemegdanu.

- Istakla bih bečki "Simfoni salonorkestra", koji će izvesti Štrausovu muziku, kao i našeg eminentnog violinistu Iliju Marinkovića. Pored klasične, potrudili smo se da uvrstimo i pop, rok i etno-muziku. Posebna atrakcija će biti Queen symphony i završni koncert Marka Hatlika sa Vlatkom Stefanovskim - rekla je predsednica Odbora festivala Jasmina Trumbetaš.

Publiku očekuju performansi Bloody Mary izraelske umetnice Merav Dagan, "Svetlosni kodovi" u izvođenju Teatra "Mimart", kao Happy Manif francuskih stvaralaca. Biće odigrani komadi "Sve u svemu", "Kao da sam te sanjao", "Veliki talas", ali i mjuzikl "Pećina".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak