Krajinović: Idem podignute glave kući

RTS 02.06.2019 01:44
Krajinović: Idem podignute glave kući


Srpski teniser Filip Krajinović savladan je od Stefanosa Cicipasa sa 3:1 u trećem kolu turnira u Parizu. U izjavi za RTS naš teniser je istakao da je uprkos porazu zadovoljan učinkom i da je puno toga naučio iz ovog duela.U nastavku meča, koji je juče prekinut zbog mraka, Krajinović je uspeo da se vrati u meč i smanji prednost protivnika, ali nije uspeo da zadrži taj ritam pa je Grk odneo pobedu, a naš teniser je istakao da je svestan koliko je šansi propustio.

„Žao mi je što nisam iskoristio moje šanse, imao sam ih dosta... Krivo mi je zbog prvog seta, krivo mi je zbog četvrtog kada sam servirao za četvrti set, ali šta je tu je. Mislim da je dobar duel iza mene. Dobio sam dva dobra igrača. Sa četvrtim na svetu sam ugrao, može se reći, egal i nije se videla neka velika razlika. Video sam na čemu treba da radim i idem podignute glave kući.", rekao je Krajinović u specijalnoj izjavi za RTS.

„Sigurno da moram još malo fizički da ojačam i moram da više obratim pažnje na servis. Mislim da je tu ključ da dobijem više lakih poena na servisu, jer se sda na svakom poenu na mom servisu moram dobro pomučiti. Tako da radiću na tome kao i na agresivnosti i mislim da sve ide kako treba.", analiitao je svoju igru Krajinović.

Komentarišući sinoćni prekid meča i mogućnost da se on radije prekine, naš teniser je potvrdio da je on zatražio da se set odigra do kraja.

„Da postojala je mogućnost, nego ja sam bio u naletu...Pitali su me da li želim da završim, a ja nisam želeo jer sam vodio 5:2, 5:3 i mislio sam da završim taj set i da onda idem kući. Opet lakše 2:1 nego ovo što se izdešavalo, ali nisam uspeo u tome i danas, srećom sam dobro krenuo, i mogao sam „zakuvati", otići u peti set, ali... žao mi je zbog toga..."

U ranijim izjavama naš teniser je istakao da mu je ovo najbolja sezona u karijeri, a sada je istakao da je pred sebe postavio niz ciljeva.

„Ja sam postavio cilj da uđem u prvih 50 do kraja sezone i trenutno sam 52.-53. Tako da sam to skoro i uradio. Voleo bih da uđem u prvih 30, da se vratim gde mi je i mesto, gde sam bio prošle godine i da budem zdrav, je verujem da ću uspeti." istakao je Filip Krajinović.  

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak