Vučić o Tačijevoj izjavi: Ako ne bude reakcije EU, znamo šta nam je činiti

RTS 31.05.2019 10:20
Vučić o Tačijevoj izjavi: Ako ne bude reakcije EU, znamo šta nam je činiti


Apsolutno sam šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće sprovoditi u delo što je potpisala u Briselu, to jest formiranje Zajednice srpskih opština, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Predsednik Vučić je rekao da se nada da rekaciji EU danas ili sutra i poručio da "znamo šta je i nama činiti" ako ta reakcija izostane.

"Čekali smo 24 sata da EU reaguje. Apsolutno sam šokiran da niko nije reč rekao za dokument koji je potpisan u Briselu, a čije provođenje je garantovala EU. Ako ne važe za Albance ti dokumenti, ne znam šta misle s kim u budućnosti da razgovaraju", rekao je Vučić prilikom posete Rusu na VMA koji je povređen u akciji kosovske policije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je istakao da to dovoljno govori o težini situacije u kojoj se nalazimo.

Albanci, primetio je, imaju samo jednu crkvu u kojoj se mole, a to su SAD, i sve što kažu ili urade protiv Rusije i Srba baš ih briga.

Važno im je da ih američka misija pri OEBS-u pohvali za antikorupcijsku akciju, dodao je Vučić, ukazujući da je to bila antikorupcijska akcija koliko su protiv korupcije orijentisani Haradinaj i Tači.

"Za mene je mnogo važnije i indikativnije i to što ćute Nemci, Englezi i Francuzi i Brisel. U Briselu su taj dokument potpisali Tači i Dačić, ali u prisustvu Keti Ešton. Nije tamo bio sveti Petar, već Keti Ešton kao visoki predstavnik EU. Ako EU nije u stanju da garantuje sporauzm u čijem je stastavljanju sama učestovala neka nam to kažu, da znamo da ti sporazumi nemaju više nikakvu pravnu snagu", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da će se onda i druge stvari odvijati na drugačiji način.

"Uneće to dodatnu nesigurnost i uneće mnogo problema svim stranama, ali je važno da nas EU po tom pitanju informiše umesto što nas informišu o raznim glupostima koje im neki politički tajkuni pišu. Bilo bi dobro da nas informišu o onome na šta smo mnogo vremena i energije utrošili, da bismo stvari umirivali", istakao je Vučić i zaključio:

"Tako da, nadam se da ćemo danas ili sutra dočekati rekaciju EU po tom pitanju, a ako je ne bude, opet dobro, onda znamo šta je i nama činiti". 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak