Vozačke stižu poštom

Novosti 29.05.2019 10:09
Vozačke stižu poštom


Novine u elektronskoj upravi i gradnja data centra u Kragujevcu. Građani će putem interneta moći da poruče dokumentaIZGRADNjA drugog državnog Data centra, površine 10.000 kvadrata, u vrednosti od 30 miliona dinara, počeće u narednih mesec i po dana u Kragujevcu, najavio je Mihailo Jovanović, direktor vladine kancelarije za IT i e-upravu.

- Data centar u Kragujevcu je kapitalni infrastrukturni projekat elektronske uprave, koji podrazumeva izgradnju velikog centra za skladištenje podataka, a koji će biti pet puta veći nego onaj koji postoji u Beogradu - rekao je Jovanović. - U njemu će biti mesta i za komercijalne sadržaje, pa očekujem da će tu biti smeštena oprema najvećih svetskih IT kompanija.

Jovanović je najavio još pet novih projekata čija će realizacija početi tokom juna i jula ove godine. Od 1. jula građani će moći da preko portala e-uprave naruče nove vozačke dozvole koje će im zatim stizati poštom na kućnu adresu.

- Sledeći projekat je akcija instaliranja postterminala na šalterima jedinica lokalne samouprave, koju ćemo zajedno sa "Naledom" promovisati u smislu takmičenja lokalnih samouprava u pružanju bezgotovinskog načina plaćanja. Do kraja juna u ovaj sistem uvodimo nove 32 inspekcijske službe, što će u zbiru činiti 36 inspekcija koje koriste jedan informacioni sistem - rekao je on.

Takođe, kreće akcija i formiranje dve nove usluge u saradnji sa MUP-om, dostava vozačkih dozvola na kućnu adresu i poručivanje uverenja o nekažnjavanju putem portala "e-Uprava". Drugi projekat u saradnji sa MUP-om je naručivanje putem "e-Uprave" uverenja o nekažnjavanju, kojih se godišnje u našoj zemlji izda oko 1,7 miliona.

ZDRAVSTVENI KARTONI

JOVANOVIĆ je naglasio da će se u narednom periodu raditi i na projektu formiranja e-zdravstvenih kartona. Naveo je da je na portalu "e-Uprava" građanima dostupno više od 1.000 usluga, a da ovaj portal beleži milion registrovanih korisnika.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak