"Fijatov" SUV iz Šumadije

B92 29.05.2019 09:31
"Fijatov" SUV iz Šumadije


Operativnom menadžmentu kompanije -Fijat-Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu su kolege iz Torina nezvanično saopštile da eventualno spajanja FKA i "Renoa" neće suštinski uticati na plan rada fabrike u centru Šumadije do 2022. godine, pišu "Novosti".Spremnost montažnih traka za serijsku proizvodnju novog modela proveravaće se, kako se navodi, već krajem ove godine, kako bi novi model u punom kapacitetu, mogao da se proizvodi 2020. godine.

Parametri za proizvodnju novog automobila koji su se u više navrata proveravali na montažnim trakama u Kragujevcu, ukazuju da "Fijat" u ovoj fabrici planira da proizvodnju SUV terenca, najverovatnije na bazi "punta" ili modela "tipo".

Za sve učestalije medijske dezinformacije o radu i opstanku ove kompanije u Srbiji, članovi operativnog menadžmenta nezvanično kažu da bi bile smešne da ne unose zabrinutost među radnike.

Podsećaju da su čelnici kompanije u drugoj polovini 2018. godine zaposlenima jasno saopštili da je fabrika u Šumadiji "obuhvaćena" planom proizvodnje ove grupacije u narednih pet godina, te da su neozbiljne tvrdnje da će neko zatvoriti najmoderniju fabriku u grupaciji, u koju je uloženo skoro milijardu i po evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak