Vučić: Vojska i policija spremne da zaštite narod

Mondo 28.05.2019 12:33
Vučić: Vojska i policija spremne da zaštite narod


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su mu iz EU i NATO poručili da je jutrošnja akcija specijalaca na severu Kosova borba protiv kriminala - što je ocenio kao licemerje. Ako se nastave napadi na Srbe - vojska i policija kreću!



Vučić je u Skupštini Srbije da će odgovor Srbije na akcije na severu Kosova biti OVO:

"Jutros u 6. 20 kao vrhovni komandant oružanih snaga naredio sam da - ako dođe do bilo kakvog ugrožavanja poretka i života našeg naroda - naša vojska će da zaštiti naš narod. Svesni smo svih teških i užasnih posledica, ali nastavićemo da radimo na očuvanju mira i stabilnosti, ali kada vidite da neko hoće da uništi narod....Mi da dozvolimo novu Oluju nećemo".

Naglasio je i da su sve policijske jedinice u punoj pripravnosti.

"Ako dođe do eskalacije napada i daljih napada na srpski narod - Srbija će pobediti", rekao je Vučić.

On je rekao da je do sada u akciji na Kosovu  uhapšeno 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti, a da će biti uhapšeno još pet Albanaca da bi se "dokazale" tvrdnje da je u pitanju navodna akcija protiv kriminala i korupcije.

Objasnio je da je to u skladu sa informacijama koje je pružio još 17. maja  - da albanske snage pripremaju hapšenje više desetina lica pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala i podsetio da je još tada rekao da će to uneti ogroman strah kod naroda.

U pitanju je, kaže Vučić, kao što je ranije upozorio akcija čiji je cilj da se zaplaši srpski narod na Kosovu. Istakao je da srpski narod na KIM nikada nije bio uznemireniji.

Objasnio je da je trenutno najteža situacija u Zubinom Potoku, u kom se nenaoružani Srbi suprotstavljaju ekstremistima odevenim u policjske uniforme i da je u toku premlaćivanje Srba , da im se upada u kuće, da specijalcu sve lome, gađaju ih kamenica, da je pucano iz bojevog oružja.

Vučić je objavio i da poslednje, nepotvrđene informacije govore da da je pretučen i ruski državljanin Mihail Krasnoščenko - radnik UNMIK administracije.

"Pretukli su ga i priveli da bi se, ako je informacija pouzdana, najverovatnije da bi se dodvorili onima koji su celu akciju odobrili", rekao je Vučić.

Dodao je da je jutros pre 6 sati krenula akcija jedinica FIT i NJSO (doskorašnja ROSU), da su do sada upali na teriotoriju severa sa 73 uglavnom oklopnih vozila, a  da još 65 ukupno čeka na jugu i u opštini Srbica.

On je rekao da je Srbija kontaktirala EU i NATO i da su im rekli da je na Kosovu u toku akcija protiv organizovanog kriminala.

Dodao je da na Kosovu i Metohiji traju pokušaji kriminalizacije Srba, a sve se čini da bi se srpskom narodu uterao strah u kosti i da bi se onemogućila odbrana severa Kosmeta.

Predsednik je naveo da već godinu i po dana najvišim mogućim intenzitetom traju najžescći napadi na srpski narod, naročito na severu i da je u toku pokušaj pune kriminalizacije srpskog naroda.

Vučić je dodao i da je godinu i po dana od optužbi da država, ili on lično, ili neko od srpskih lidera, stoji iza ubistva Olivera Ivanovića, jer je bilo strahovito važno da se krene protiv Srba na severu.

Sa predsednikom su u parlament došli i ministar policije Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Na dnevnom redu srpskog parlamenta je posebna sednica kojoj je jedina tema izveštaj predsednika Republike o situaciji na Kosovu i Metohiji i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić juče je u parlamentu govorio više od dva sata o kosovskom problemu, a potom odgovarao na pitanja, komentare i sugestije poslanika gotovo do 22 sata.

Deo opozicije ni danas ne prisustvuje sednici jer je u toku bojkot i republičkog i lokalnih parlamenata, a ova sednica, kako ocenjuju, još jedna "farsa" i "prevara" Aleksandra Vučića.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak