Kurc: Danas je odlučio parlament, u septembru odlučuje narod

Politika 28.05.2019 11:43
Kurc: Danas je odlučio parlament, u septembru odlučuje narod


Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, kojem je parlament danas izglasao nepoverenje, poručio je da promene koje je započeo neće moći da zaustave.„Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod”, naglasio je Kurc u obraćanju pristalicama posle smene na mestu kancelar.

Kazao je da OVP i on prihvataju današnju demokratsku odluku parlamenta i najavio da će narednih nedelja ta stranka voditi kampanju do izbora da građane uveri u njene namere i put, prenosi Tanjug.

Isto tako, opozicionim partijama je poručio da to što su ga „skinuli” sa mesta kancelara ne znači da su uspeli njega da sklone iz politike.

Najavio je da će nastaviti da se bori i da mu je cilj kao i njegovoj partiji da radi za dobrobit zemlje i njenih građana.

U Austriji se u septembru održavaju prevremeni parlamentarni izbori, koji su raspisani nakon raspada koalicije OVP i Slobodarske partije (FPO) čiji je dotadašnji lider Hajnc Kristijan Štrahe obećao navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak