Crna Gora podržava ulazak Kosova u NATO

RTS 28.05.2019 10:22
Crna Gora podržava ulazak Kosova u NATO


Načelnik Generalštaba Crne Gore Dragutin Dakić je rekao da Podgorica podržava strateški cilj Kosova da postane članica NATO-a."Crna Gora podržava evroatlantske integracije država Zapadnog Balkana, kao garant mira i stabilnosti u regionu", rekao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić, tokom posete kosovskom ministarstvu odbrane i kosovskim snagama bezbednosti.

On je, u razgovoru sa kosovskim ministrom odbrane Rustemom Berišom i komandantom kosovskih snaga bezbednosti Rahmanom Ramom, naglasio da Crna Gora podržava strateški cilj Kosova da postane članica Alijanse, prenosi podgoričke Vijesti.

Beriša je naglasio da je jedan od strateških ciljeva Kosova članstvo u NATO, "zbog čega je produbljivanje regionalne saradnje značajan državni prioritet".

Rama i Dakić su razgovarali o saradnji Prištine i Podgorice u oblasti odbrane i bezbednosti.

"Dakić je istakao da Crna Gora podržava evroatlantske integracije zemalja Zapadnog Balkana, kao garanta mira i stabilnosti u region", navodi se u saopštenju.

Rama je zaključio da je njegovoj zemlji od značaja svaka pomoć partnera, posebno od Crne Gore, koja je okončala svoj put ka članstvu u NATO.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak