'Megan' brži od munje

Novosti 26.05.2019 20:04
'Megan' brži od munje


'Reno' opet gospodari NirburgringomFRANCUSKI gigant "Reno" ponovo ima velikog razloga za ponos. Još jednom je, automobil pripremljen u "Reno sport" odeljenju, postavio rekord na legendarnoj stazi Nirburgring!

Novi Megane "R.S trofi-R" je novi gospodar brzina legendarnog "Zelenog pakla"! Kao i njegovi legendarni prethodnici, i novi model je postavio rekord staze u klasi serijskih automobila sa prednjim pogonom. .

" Renault MEGANE R.S. TROPHY-R", raspolaže snagom od 300 KS,a veću brzinu duguje i smanjenju mase (do 130 kg), zahvatima na aerodinamici i radikalnim izmenama šasije za bolje prianjanje u opdmnosu na prethodni model.

Ova strela na točkovima u prodaju kreće pre kraja 2019. kao ekskluzivna ograničena serija koja će se proizvesti u samo nekoliko stotina komada.

"Reno sport" je izgradio snažnu vezu sa nekim od najpoznatijih proizvođača specijalizovanih u svojim područjima: "Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Hlins i Sabelt".

Brži od oka, munjevit poput strele odapete iz velškog luka, novi "megan RS trofi - R" postavio je rekordno vreme kruga "Nordschleifea" od 7:40,100 minuta odnosno,7:45,389 minuta (za službeno vreme) za dužinu celog kruga od 20.832 km!

Ovaj mišićavi lepotan će prvi put pred javnost zvanično izaći 24. maja u Monte Karlu, u sklopu trke Formule 1 za VN Monaka koja se održava 24. maja.

Za komandama ovog automobila biće dva majstora iz sveta brzina koji sada brane boje francuskog tima u Formuli 1, Australijanac daniel Rikjardo i Nemac Niko Hulkenberg.

U skladu sa tradicijom "Reno sporta", automobil nove generacije, rekosmo, vrhunske performanse ne duguje samo sirovoj snazi. Naime, njegov motor je identičan motoru snage 300 KS koji pokreće "Megane R.S. Trophy", predstavljen početkom 2019. Ova mašina sa oznakom "R" razvijena je kao trkački automobil u vrlo kratkom vremenu. Iza njega stoji mala, predana ekipa koja se fokusirala na tri područja: najvećem mogućem smanjenju mase (do 130 kg u odnosu na "Megane R.S. Trophy" bez dodatne opreme), izmenama na aerodinamici, radikalnim zahvatima na osovinama.

'Megan' brži od munje

Rezultat oduzima dah: Novi rekord za serijske automobile sa prednjim pogonom na stazi Nordschleife!

Priča o "Meganu R.S". i "Ringu" traje već više od 10 godina. Započela je 2008. prvim rekordom u kategoriji serijskih automobila sa prednjim pogonom: "Megane R.S. R26.R" krug oko staze tada je prevezaoo je za 8 minuta i 17 sekundi. Ovaj rekord je 2011. srušila druga generacija "Megane-a R.S. Trophy", za čijim je upravljačem bio Laurent Hurgon (8:07,97). Tri godine kasnije, prvi put je probijena magična granica od 8,0 minuta. "Megane III R.S. Trophy-R" stazu je prešao za 7:54,36.

Najnovije čudo iz Renoove radionice u prodaju stiže do kraja 2019. kao ekskluzivna ograničena serija koja će se proizvoditi u nekoliko stotina primeraka.

'Megan' brži od munje

Do ove godine, većina vremena krugova i do sada neslužbenih rekorda zabeležena je za dužinu staze od 20,600 km (početak merenja vremena kruga na kraju startno-ciljne pozicije Nordschleifea u tački T13, kraj merenja vremena na početku startno-ciljne pozicije u tački T13). Od 2019. službena dužina kruga staze Nrburgring je 20,832 km za ceo krug Nordschleifea sa početkom i završetkom merenja vremena kruga na startno-ciljnoj poziciji staze. U tom kontekstu, vreme koje je ostvario Megane R.S. Trophy-R svrstava se u klasu kompaktnih automobila (samo homologovana serijska vozila bez modifikacija).  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak