Sastanak Vučića i Srba sa KiM

RTS 24.05.2019 11:29
Sastanak Vučića i Srba sa KiM


Predsednik Aleksandar Vučić sastaje se danas sa političkim predstavnicima Srba.Predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji. Tema razgovora su dalji zajednički koraci u odnosu na aktuelnu situaciju na KiM.

Uoči sednice parlamenta o situaciji na Kosmetu, predsednik Srbije razgovaraće sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.

Sastanak u Palati "Srbija" prvi je koji se održava nakon pobede Srpske liste na izborima za predsednike četiri opštine na severu pokrajine.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović rekao je za RTS da će na sastanku potvrditi jedinstvo između državnog vrha i Srpske liste.

Kako kaže, sastanak je potvrda da će i dalje da komuniciraju i dogovoraju sve naredne političke poteze sa Vučićem i Vladom Srbije, jer "tako možemo da se odupremo jednostranim merama koje dolaze iz Prištine".

"I dalje imamo 100 odsto takse, došao je na red sud za ratne zločine i na nama je da se borimo i radimo i da sve što radimo, radimo u saglasju sa našom vladom", kaže Popović.

Poslednji incident u Gračanici zabeležen je u aprilu. Prema njegovim rečima, bezbednosna situacija je promenljiva. Preko noći se dese incidenti i sve se promeni, rekao je on.

"Ono što je na nama je da prevetivno delujemo, imao sam sastanke sa Kforom i policijom, pokušavamo da to predupredimo - to sve zavisi od bezbednosnih struktura, i na nama je da insistiramo da svi počinioci koji se bave kriminalom budu uhaošeni", rekao je Popović i dodao da njihovo insistiranje nekada ima uspeha.

Nailazimo donekle na razumevanje bezbednosnih struktura, ali nismo zadovoljni kako to ide, kaže Popović i ističe da će predsednici opština i dalje raditi na tome.

"Zabrinuti smo zašto međunarodna zajednica ćuti i ne upozorava bezbednosne strukture", uakzao je predsednik Opštine Gračanica.

Sastanak Vučića i predstavnika Srba održava u 11 sati uz prisustvo direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

U Skupštinu Srbije stigao je izveštaj o Kosovu i Metohiji koji će u ponedeljak poslanicima predstaviti predsednik Srbije.

Srbija je odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema nameru da odustane od svog mirnog pristupa rešavanju problema na KiM, navodi se u Izveštaju o pregovorima između Beograda i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak