Feng šui za podstanare: Pretvorite iznajmljeni stan u topli dom

Lepa i Srećna 23.05.2019 17:16
Feng šui za podstanare: Pretvorite iznajmljeni stan u topli dom


Dom je mesto gde provodite najlepše trenutke! Nije važno da li ste vlasnik ili iznajmljujete, životni prostor pretvorite u pravu oazu mira, harmonije, blagostanja i pozitivne energije...Podstanari imaju lošu naviku da stan u kome trenutno žive potpuno zanemare i da se ne brinu čak ni oko higijene. Koliko god živeli u tom prostoru, potrudite se da ga pretvorite u pravo udobno gnezdo u kome ćete provoditi srećne trenutke i uživati u pozitivnoj energiji.

Predstavljamo vam PET jednostavnih saveta da iznajmljeni stan pretvorite u oazu harmonije.

Stavite krevet na pravo mesto

Krevet na kome spavate postavite tako da vrata vidite lepo a da pritom ne morate da krivite glavu. Izbegavajte da spavate tako da vam stopala budu usmerena ka vratima, jer feng šui učitelji upozoravaju da tako ne možete računati na dobar odmor. Ako nema uslova za pomeranje kreveta, stavite makar mali paravan u dnu kreveta.

Sredite nered

U feng šuiju nered predstavlja loše odluke i male šanse da krenete napred, zato je važno da vodite računa gde stavljate stvari. Prostor zatrpan sa previše stvari blokira pozitivnu či energiju i toplinu, pa će vaš dom delovati hladno i negostoljubivo. Naročito je bitno da u garsonjeri stvorite red, jer je ta jedna prostorija vaš životni prostor i veoma je važno da bude čist i uredan kako zbog lakšeg snalaženja tako i zbog pozitivne i energije.

Ubacite žive biljke

Stavite saksiju sa biljkom metar od kompjutera kako bi se balansirali elektromagnetni talasi koje šalje. Izaberite biljke koje predstavljaju bogatstvo, a izbegavajte kaktus kao i suvo cveće jer simbolišu mrtvu energiju. Bambus je najbolja biljka po feng šuiju koja priziva bogatstvo i sreću u dom.

Očistite prozore

Prozori su oči zgrade, pa ako dozvolite da budu prljavi, ne treba da se čudite zamagljenim vizijama i planovima. Čisti prozori unutra i spolja pomažu da bolje i bistrije vidite svoju budućnost, kažu feng šui stručnjaci. Veoma je važno da otvarate prozore s vremena na vreme kako bi ušla či energija.

Dekorišite sa pet elemenata

Ukoliko želite da stvorite harmoniju i pozitivno okruženje u domu, obogatite ga sa pet feng šui elemenata. Pet elemenata: vatra, zemlja, metal, voda i drvo su veoma važni detalji. Kada ih unesete u dom, dobićete bolju i topliju atmosferu.

Na primer, crvena je vatreni element i donosi strast, žuta je zemljani i pomaže da napredujete, bela je metalni i daje cilj, plava je vodeni i pomaže da se opustite, zelena je drveni element i pomaže da proširite znanje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak