Sremski Karlovci za vikend biraju najbolji kuglof

RTV 23.05.2019 15:36
Sremski Karlovci za vikend biraju najbolji kuglof


Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima već 20 godina okuplja ljude koji uživaju u slatkom ukusu, sa željom da tradicija pravljenja kuglofa opstane. Sada već tradicionalna manifestacija, ove godine će biti dodatno upotpunjena i muzičkim i edukativnim programima."U subotu, 25.maja počinje festival ujutru od 9 časova, izložbom kuglofa i suvenira na trgu u centru Karlovaca. A od 10 časova počinje radionica pravljenja kuglofa sa posetiocima i proizvođačima, na svakih sat vremena, na jednom štandu", rekao je Dejan Manojlović, direktor Turističke organizacije Sremskih Karlovaca.

Predaja kuglofa za takmičenje je u subotu, u 10 časova, u prostorijama turističke organizacije Sremskih Karlovaca.

"Kuglof mora biti manji od 2 kilograma, teži od pola kilograma, napravljen od brašna i karakterističnog izgleda. Mi apelujemo da to budu kuglofi koji su napravljeni po tradicionalnom receptu sa kvascem. On iziskuje malo dužu pripremu, ali što se duže priprema to je ukusniji", rekla je Katica Biber Šnur.

U subotu po podne biće proglašen nabolji kuglof, nakon čega će se manifestacija nastaviti uz muzički program, a za posetioce su organizovane i turističe ture kroz Karlovce, za koje se takođe možete možete prijaviti u Turističkoj organizaciji Karlovaca.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak