OD svih rođendanskih poruka i poklona Novaku Đokoviću, najupečatljavija je priča britanskog javnog servisa Bi-Bi-Sija pod naslovom "Novak Đoković: Kako je NATO bombardovanje formiralo njegovu karijeru".

Britanski reporteri su obišli Banjicu gde je Novak kod deke Vladimira boravio od marta do juna 1999, razgovarali su sa komšijama, Bogdanom Obradovićem, ljudima iz TK Partizan... Bi-Bi-Si je Đokoviću čestitao rođendan tvitom sa 15 osvojenih grend slem turnira.


NOVAK: BIO SAM OBIČAN ŠESTOGODIŠNjAK KOJI JE IMAO VELIKI SAN

Kako je navedeno na sajtu Fondacije "Novak Đoković", srpski as je istakao da bi voleo da bude zapamćen kao teniser koji je pomogao ohrabrenju vere i transfrormaciji sveta u bolje mesto.

- Pre mnogo godina, ja sam bio samo običan šestogodišnjak koji je imao veliki san i neverovatnu strast da taj san postane stvarnost. Imao sam sreće da imam porodicu koja je podržala moj san. Imao sam prijatelje koji su bili uz mene svakog dana. Imao sam sjajnog mentora i trenera u Jeleni Genčić, koja me je inspirisala da budem radoznao i podržavala je moju ljubav ka saznanju - naveo je Đoković i dodao da je sve to zajedno pomoglo da bude najbolji teniser sveta.