Skupštinske 'ulaznice' za Dinkića i Binića

Novosti 23.05.2019 14:50
Skupštinske 'ulaznice' za Dinkića i Binića


Trajne legitimacije republičke Skupštine trenutno nosi 537 nekadašnjih članova parlamenta. Uz propusnice mogu na svečanosti i u bibliotekuVRATA Skupštine Srbije otvorena su za bivše poslanike koji, uz trajne legitimacije, mogu da dođu u parlament kada god požele. Na spisku onih koji imaju doživotne ulaznice za zakonodavni dom nalazi se 537 imena.

Reč je o propusnicama uz koje nekadašnji tribuni mogu da dolaze na svečanosti, koriste biblioteku i skupštinske arhive. U podacima koji su "Novostima" dostavljeni iz parlamenta, navodi se da stalne legitimacije imaju bivši premijer Mirko Cvetković, ministri Mlađan Dinkić, Verica Kalanović, Oliver Dulić, Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac... Tu su i bivša rukometašica Svetlana Kitić, fudbaler Dragiša Binić, dramaturg Siniša Kovačević, predsednik DSS Miloš Jovanović, ali i Margit Savović koju pamtimo iz devedesetih kada je osnovala stranku PUŽ (Partija uspešnih žena).

Trajnu legitimaciju imaju i Vesna Pešić, koja je bila poslanik na listi LDP, direktor BIA Bratislav Gašić, nekadašnji šef kluba DSS u Skupštini Miloš Aligrudić.

Iako imaju stalne ulaznice za parlament, većina je retko ili uopšte ne koristi. Bivšeg radikala Dejana Mirovića put sedam godina, otkad nije poslanik, nije naveo ka parlamentu.

- Legitimacija mi je više uspomena na te dane. Svakako, ako nekada budem dolazio u parlament to će biti zbog biblioteke koja ima zaista retku i bogatu zbirku knjiga - kaže nam Mirović.

Skupštinske 'ulaznice' za Dinkića i Binića

Trajnu legitimaciju ima i Milutin Jeličić Jutka koji je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Brus i protiv kojeg se vodi postupak zbog seksualnog uznemiravanja. Propusnicu ima i bivša članica grupe "Models" i poslanik Nove Srbije Nevena Adžemović.

Skupštinske 'ulaznice' za Dinkića i Binića

BIDžA ZA KLUB VETERANA

MEĐU nosiocima trajnih legitimacija je i socijalista Dobrivoje Budimirović Bidža koga pamtimo iz devedesetih godina kada je u prenosima iz parlamenta često bio u kadru sa kolegom Radovanom Radovićem Rakom. Budimirović je prošle godine posetio Skupštinu sa idejom da se osnuje klub veterana. Ova ideja, zasada, nije zaživela.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak