5 situacija u kojima ne treba da pristanete na kompromis sa partnerom

Cosmopolitan 22.05.2019 18:38
5 situacija u kojima ne treba da pristanete na kompromis sa partnerom


Kompromis da, ali ne uvek!Evo nekoliko osnovnih situacija u kojima kompromisi mogu biti veoma opasan manevar.

Pokušava da kontroliše vaš odnos sa prijateljima

Vaš partner može brinuti o vama, s obzirom da je vaše prijateljstvo s nekim ljudima toksično - ovo je dirljiva manifestacija iskrene ljubavi i brige za voljenu osobu. Ali, on nema pravo da vam zabrani da komunicirate i vidite one koji su vam dragi. Želja da vas izoluje od voljenih, manipuliše osećanjima, nije ništa drugo nego manifestacija emocionalnog nasilja.

On se smeje vašim snovima

Vaši ciljevi, planovi, snovi i težnje da ih ostvarite su važan deo vašeg osobnog razvoja. Ako je partner skeptičan prema njima, malo je verovatno da ćete u budućnosti razviti nešto ozbiljno. Ne pokušavajte da promenite sebe i potisnete svoje želje da biste zadovoljili voljenu osobu - pre ili kasnije to će dovesti do unutrašnje frustracije i problema u vezi.

Prisiljava vas da prekinete porodične odnose

Da li se vaš dečko nikada nije slagao sa vašim rođacima? To nije razlog da se od vas traži svečano rušenje svih mostova sa rođacima. Vaš mladić i vaši roditelji nisu obavezni da budu najbolji prijatelji, već treba da se međusobno poštuju, izbegavajući kritične situacije i ultimatume.

Karijera je važan deo našeg života. Osoba koja vas voli uvek će vas podržavati na putu do vašeg sna. Ako vas iz nekog razloga vaš partner natera da se odreknete onoga što volite, ovo je prilika da razmislite o dugoročnoj prirodi takvog odnosa. Bez vere jedni u druge i uzajamne pomoći u procesu ostvarivanja ličnih ciljeva, osećanja brzo nestaju. To degradira vaše dostojanstvo. Vaš partner ne bi trebalo da vas inspiriše kompleksima i potamni vaš život stalnim prigovaranjem i neutemeljenim kritikama. Zapamtite da vi zaslužujete sreću u odnosima i ne dozvolite da vas partner postepeno uveri u vašu vlastitu beznačajnost.

On pokušava da promeni vaše vrednosti i uverenja

Vaši principi su ono što vas čini jedinstvenom osobom. Pokušavajući da promeni stavove, sledeći uverenja partnera, rizikujete da se rastanete. Zajedno ste jedno, ali ne zaboravite da uvek imate pravo da izrazite svoje mišljenje i gledište.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak