Saveti za savršen mejk ap za devojke sa pegama!

Cosmopolitan 22.05.2019 17:41
Saveti za savršen mejk ap za devojke sa pegama!


Ne stidite ih se, već ih istaknite i budite posebne...Ako imate pegice na licu, pokušaj prikrivanja je jednostavno pogrešan, zato vam mi dajemo savete kako da se našminkate i istovremeno ih iskoristite kao adut.

1. Koristite svetliju podlogu

- Kada nanosite podlogu ključno je da izaberete onu koja će stvoriti prozračni veo preko vaše kože. Sve neprozirne nijanse učiniće da vaša koža izgleda zamrljano - savet je poznate šminkerke Michelle Clark.

- Isprobajte BB kremu zlatnog sjaja ili tonirani ovlaživač.

2. Iskoristite svoj vrat da biste pronašli savršenu nijansu podloge

Izabrati pravu nijansu za podlogu nije nimalo lak posao, ali kada imate pegice može biti još teži. Šminkerka preporučuje da obavezno uporedite nijansu sa onom na vratu. Ovo je veoma bitno ako želite da izbegnete nanošenje previše tamne nijanse koja će učiniti da vaše pegavo lice izgleda zamrljano.

3. Popunite praznine

Ako vaše pege nisu raspoređene onako kako vi to želite ambasadorka brenda Maybelline New York za Francusku Carole Colombani preporučuje da nabavite nekoliko različitih nijansi braon olovke i popunite prazan prostor. Po njoj, najbolje je koristiti braon i blond nijansu olovke za obrve, jer ćete time dobiti pepeljasti/zeleni prigušenu boju koja izgleda veoma prirodno na koži. Možete koristiti i jednu tamno-bež olovku za usne, a mešavina ove tri olovke učiniće da imate savršen, prirodni ten.

4. Dodajte svetlo pomoću bronzera

Najbolje je koristiti veliku mekanu četkicu od prirodnih dlaka da bi nežno razmazala boju. Klarkova navodi da sa nanošenjem treba početi od visoke ravni lica, gde udara sunce - jagodica, nosa i vrha brade.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak