Novi planovi kineskog giganta: Android aplikacije i do 60 odsto brže

Blic 22.05.2019 15:31
Novi planovi kineskog giganta: Android aplikacije i do 60 odsto brže


'Huavej' razvija novi operativni sistem koji navodno pokreće Android aplikacije i mogao bi da bude predstavljen već́ ove jeseni. Prema pojedinim kineskim medijima, kompanija, takođe, već pregovara sa alternativnim prodavnicama aplikacija, kako bi zamenila Google Play Store.Ipak, mišljenje stručnjaka iz ove industrije je da će "Huaveju" trebati mnogo više ako planira da preživi bez "Gugla" i drugih američkih kompanija.

Kako je "Blic Biznis" juče već pisao, "Huavej" ima odgovor na napad "Gugla" i spremio je svoj operativni sistem (OS), za slučaj da izgubi pristup Androidu. Ono što je dodatna novost je da bi ovaj, još uvek neimenovani OS, mogao u potpunosti da podržava već postojeć́e Android aplikacije.

Kineska kompanija čak ide i dalje, pa tvrdi da bi Android aplikacije mogle da rade i do 60 odsto brže na novom "Huavej" OS-u, pod pretpostavkom da ih programeri prvo dorade, odnosno rekompajliraju. Kao i Android, i novi operativni sistem bio bi otvoren za mobilne telefone, računare, tablete, pametne televizore, automobile i sve ostale pametne nosive uređaje.
pročitajte i...

Kada je reč o aplikacijama, portugalski sajt Observador prenosi da alternativna prodavnica aplikacija pod nazivom "Aptoide" već́ pregovara o partnerstvu sa "Huavejem", kako bi postala nova platforma kineskog proizvođača za distribuciju aplikacija. "Aptoide", navodno, već́ ima više od 900 hiljada dostupnih aplikacija i više od 200 miliona korisnika, tvrde portugalski mediji.

"Huavej" se očigledno ozbiljno priprema za mogućnost da izgubi pristup Androidu i Google Play prodavnici. Ipak, ostaje da se vidi da li može da se izbori na zahtevnom globalnom tržištu bez pomoći američkih partnera.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak