Haos na šalterima za pasoše: Slobodni termini i za preko mesec dana

B92 22.05.2019 14:16
Haos na šalterima za pasoše: Slobodni termini i za preko mesec dana


U svim beogradskim opštinama na šalterima za izdavanje pasoša ogromne su gužve, piše Blic i navodi se da slobodnih termina za zakazivanje skoro da i nema.Razlog za ogromne gužve leži i u činjenici da, pored uobičajenih priprema za letovanje, novi biometrijski pasoši uvedeni su pre deset godina pa sada jedan po jedan počinju da ističu.

Blic ističe da su policijske uprave grada Beograda opsednute poslednjih nedelja, kao i sajt “eUprave” koji svakodnevno prima veliki broj zahteva za zakazivanjem termina za vađenje novih pasoša.

 Novinari beogradskog lista su i sami pokušali da zakažu termin za izdavanje pasoša, elektronskim putem, i kako pišu, rezultati nisu bili ohrabrujući, bar za one koji imaju nameri da na leto krenu početkom sezone.

Njihovo istraživanje je pokazalo da je prvi slobodan termin za zakazivanje vađenja lične karte i pasoša, od deset centralnih gradskih opština na kojima je moguća ova usluga, u opštini Čukarica. U pitanju je 20. jun, s tim da tog dana postoji samo jedan petnaestominutni termin za koji može da se zakaže vađenje dokumenata, dok je prvi sledeći u toj opštini tek 27. jula.

U opštinama u kojima šalteri rade od 12.00 do 15.30, prvi slobodni termini su većinski u julu, dok u pojedinim čiji šalteri rade ceo dan, vađenje lične karte i pasoša može da se zakaže i za kraj juna.

Na Zvezdari je prvi slobodan termin zakazan preko elektronske uprave bio 26. jun, kao i na Paliluli, dok je za Voždovac mesta bilo 27. juna. Za opštinu Stari grad to je 1. jul, za Rakovicu 2. jul, kao i za Savski venac. Za Zemun je 3. jul.

Blic navodi i da preko porala “eUprava” nije moguće zakazati termine za vađenje lične karte i pasoša u tzv. prigradskim opštinama - Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj. Ipak, nije tajna da su neke male ispostave u ovim opštinama potencijalni spas, jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak