Jeziva scena u Futogu: Migranti pronađeni u cisterni, njihovo stanje kritično

Blic 21.05.2019 15:31
Jeziva scena u Futogu: Migranti pronađeni u cisterni, njihovo stanje kritično


U slovenačkoj cisterni na parkingu firme koja se bavi pranjem vozila u Železničkoj ulici bb u Futogu pronađena su danas oko podne četiri migranta bez svesti, a lekari se bore za njihov život.Radnici perionice koji su krenuli da očiste cisternu zatekli su unutra četiri tela bez svesti. Odmah su pozvali policiju i vatrogasce, koji su ubrzo stigli. Hitna pomoć dobila je poziv u 11 časova i 50 minuta.

Vatrogasci i radnici firme su uz pomoć viljuškara unesrećene izvukli iz cisterne, nakon čega se ispostavilo da je reč o migrantima. Iz cisterne su izvučene četiri NN muške osobe, starost između 20 i 30 godina.

Vozač cisterne, inače bosanski državljanin, koji je zatečen u autoperionici u Futogu sa cisternom, izjavio je da je prevozio glukozu i da je u trenutku istakanja cisterne začuo udarce o zid, nakon čega je u vozilu uočio cetiri osobe.

- Vozač kamiona ih je našao u nesvesnom stanju zajedno sa radnicima perionice. On je i prijavio slučaj. Ne znamo još odakle su i kako su tu dospeli. Cisterna je bila prazna, a vozač je pre toga prevozio glukozu. Vozač nije znao da prevozi migrante i za sad nema sumnje na njega. Ne znamo uopšte čiji su ti ljudi državljani, u pitanju su mlađi muškarci - izjavili su nezvanično za "Blic" iz novosadske policije.

Trenutno se vrši uviđaj, a obavešten je i tužilac koji treba da okvalifikuje slučaj.

- U Urgentni centar primljene su četiri muške osobe sa znacima toplotnog udara i hipoksije. Svi pacijenti su životno ugroženi i nalaze se na Odeljenju intenzivne terapije UC Kliničkog centra Vojvodine gde se sprovode mere reanimacije i intenzivne nege i lečenja - rekao je Siniša Knežević PR KCV.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak