Olujno nevreme po Srbiji, tuče grad

Mondo 19.05.2019 21:13
Olujno nevreme po Srbiji, tuče grad


Prognoze meteorologa se ostvaruju. Najavljeno nevreme za veče i noć u toku je u pojedinim delovima Srbije. Na centralne delove Beograda obrušio se grad, a u toku je i jaka oluja. U Čačku, Ljigu i Ivanjici sipao grad - odoše maline!Jako nevreme sa kišom i gradom veličine lešnika, pa i većim, pogodilo je u nedelju popodne i uveče Srbiju. Grad je zasuo Beograd, Čačak, Ljig, Ivanjicu... 

U Beogradu se posle 19 sati naglo smračilo, počela je kiša i jaka grmljavina.

Oko 20 sati počeo je i da pada jak grad, a potom i da duva olujni vetar:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je da su gradska preduzeća i službe u pripravnosti, a posebno JKP beogradski vodovod i kanalizacija.

"U pripravnosti je 12 ekipa JKP Beogradski vodovod i kanalizacija koje će obilaziti sva kritična mesta kao i ekipe koje dežuraju na svim crpnim stanicama. Kada su padavine takvog intenziteta usled nepostojanja kanalizacije problemi se pojavljuju ali ćemo brzo intervenisati kako bi se eventualni problemi rešili", napisao je Vesić na Facebooku.

Dodaje da se očekuje da tokom 4-5 sati padne 25 litara po metru kvadratnom, zbog čega su moguće pojave većih bara i kratkotrajni problemi sa oticanjem vode u nižim delovima grada tamo gde nema kišne kanalizacije ili gde je postojeća kanalizacija neadekvatne propusne moći.

Mondo reporter iz Ivanjice javlja da je u toku veliko nevreme, a grad nanosi veliku štetu zasadima maline u ovom kraju.

Čitaoci Monda javljaju i da su mesta oko Čačka pogođena velikim nevremenom. Grad koji pada je, kažu, krupniji od klikera, a sve je obelelo kao sneg!

I Ljig je pogodila jaka oluja sa gradom.

RHMZ je u 20.30 saopštio da će u naredna dva sata u većem delu Srbije i u Beogradu biti mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Bez padavina biće u istočnoj, jugoistočnoj i delu južne Srbije.

Ranije danas izdato je i upozorenje da su uveče i noću na području Banata, Pomoravlja i istočne Srbije najavljene su lokane nepogode sa jakim pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina (od 20 do 40 l/m2) i pojavom grada.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak