Beogradska porodica iz pakla: Prisvojili devojku bez roditelja, pa na gnusan način od nje zaradili milione,

Blic 17.05.2019 17:30
Beogradska porodica iz pakla: Prisvojili devojku bez roditelja, pa na gnusan način od nje zaradili milione,


Petočlana porodica iz Beograda - otac, majka, ćerka, sin i njihov bliski rođak - uhapšeni su zbog sumnje da su deset meseci vrbovali i podvodili devojku (19) i na taj način pribavili višemilionsku korist, saznaje "Blic".Stravični zločini jedne porodice iz Beograda otkriveni su nakon višemesečne istrage.

Naime, zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima i posredovanjem u prostituciji u Beogradu su uhapšeni Jasmina N., Goran N., Miroljub N., Kristina N. i Bajram D., a kako saznajemo, reč je o četvoročlanoj porodici, odnosno o roditeljima, sinu i ćerki i njihovom rođaku.

Kako se sumnja, ova porodica je punih deset meseci, od sredine avgusta 2018. godine do sredine maja 2019. godine, na teritoriji Beograda organizovali kriminalnu grupu, a kao žrtvu koristili su devojku koju su terali da se bavi prostitucijom. Novac su uzimali za sebe.

- Oni su devojku (19) koja je lošeg materijalnog stanja bez roditelja i porodice prihvatili kao svoju nakon čega su je odveli kod njih kući - kaže naš izvor upućen u slučaj.

Istraga je pokazala da je mozak ove grupe bila žena Jasmina N. Ona je, kako se sumnja, svoju porodicu transformisala u kriminalnu grupu. To joj se i te kako isplatilo.

- Oni su posle nekog vremena koliko je devojka živela kod njih počeli da manipulišu njome. Žalili su joj se kako nemaju novca i da bi ona trebalo da se žrtvuje za porodicu - da počne da se bavi prostitucijom - priča izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Izmanipulisana devojka pristala je zarad "porodice" na seksualne odnose koje je naplaćivala.

- Ona im je bila dostupna 24 sata dnevno sedam dana u nedelji. Nalazili su joj mušterije putem interneta, radili po smenama kako bi je vozili do njih. Sat vremena sa njom koštao je mušterije 100 evra - objašnjava naš sagovornik.

Kada bi devojka počela da se buni zbog podvođenja, porodica iz pakla, kako se sumnja, nije prezala od drastičnih mera.

- Tukli su je, maltretirali, ucenjivali. Devojka se plašila da bilo šta uradi, prijavi, jer oni su joj ulili strah u kosti - objašnjava naš sagovornik.

Zaradili milione

Za pomenuti period sumnja se da je ova porodica eksploatisanjem nesrećne devojke pribavila imovinsku korist u višemilionskom iznosu, dakle više desetina hiljada evra. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je devojka bila eksploatisana maksimalno. Na primer, dnevno su je terali da opsluži i po šest klijenata više puta.

U toku je i dalje rad na pronalaženju dokaza povodom ovog slučaja.

Sledi saslušanje osumnjičene petorke, nakon čega će tužilac Tužilaštva za organizovani kriminal, koji postupa u ovom slučaju, doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka.

Uhapšenima se stavljaju na teret više krivičnih dela, najpre trgovina ljudima, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, posredovanje u vršenju prostitucije i drugo. Nakon višemesečne istrage, ovu kriminalnu grupu razbili su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu.

Za krivično delo trgovina ljudima zaprećena je kazna zatvora od tri do dvanaest godina, za udruživanje radi vršenja krivičnih dela organizatoru grupe preti kazna i do osam godina, a pripadniku do tri godine. Za posredovanje u prostituciji preti kazna zatvora do pet godina.

Uhapšena još jedna grupa makroa

Zoran N. (42), M. P. (38) i A. S. (22) uhapšeni su u drugoj akciji zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima na štetu dve osobe. Sumnja se da su oni na teritoriji Beograda tokom 2015. godine tada maloletnu devojku, lošeg socijalnog i ekonomskog statusa podvodili obećavajući joj smeštaj hranu, kao i droge. Potom su je, kako se sumnja, uz silu i pretnju primoravali na svakodnevnu prostituciju, a na isti način su tokom 2018. godine vrbovali devojku (29). Inače, kako saznaje "Blic", Zoran N. rođak je uhapšene petorke koja je zaradila milione podvodeći devojku (19).

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak