Madona: Skandal pred drugo polufinale Evrovizije

Gloria 16.05.2019 18:23
Madona: Skandal pred drugo polufinale Evrovizije


Pop ikona Madona stigla je u Izrael u noći između utorka i srede pred planirani nastup u subotu, u finalu takmičenja za pesmu Evrovizije.
Pevačica je odbacila pozive propalestinskih aktivista da bojkotuje takmičenje koje traje od 14. do 18. maja, ali još nije potpisala zvaničan ugovor o nastupu na bini u kongresnom centru Expo Tel Aviv, navode izraelski mediji.

Ona je doputovala u Tel Aviv u noći između utorka i sredu, uprkos pozivima propalestinskih aktivista da bojkotuje međunarodno pevačko nadmetanje jer se održava u Izraelu. Madona je pred dolazak u saopštenju navela da je odlučna da nastupi uprkos tome, preneli su izraelski mediji.

Kraljici popa je navodno nakratko zabranjeno da uđe u kongresnu salu Expo Tel Aviv, gde se održava ovogodišnje nadmetanje za pesmu Evrovizije i gde je bila planirana proba pred njeno najavljeno gostovanje u subotu, jer još nije potpisala ugovor o tome.

Izvršni supervizor Evrovizije Jon Ola Sand je najpre dao instrukcije da se pevačici ne omogući pristup zbog nepotpisanog ugovora, javio je izraelski TV Kanal 12.

Razumevanje je, međutim, kasnije postignuto s Evropskom radiodifuznom unijom (EBU) koja rukovodi ovim takmičenjem i Madoni je dozvoljeno da uđe u salu, dodaje se u izveštaju. Ugovor, kako se navodi, nije potpisan zbog komplikacija u vezi sa pravom na emitovanje za jednu od pesama koju Madona namerava da peva “Like a Prayer”, hit iz 1989. godine.

Sand je u sredu, slično kao i danas, dao instrukcije da se Madoni ne dozvoli da uđe, ali je popustio kada je pevačicin tim zapretio da će odustati od nastupa, navodi se u novinskom izveštaju.

Madona je na kraju provela dva sata na probi svog nastupa. Pevaće, kako se očekuje, tri pesme.

Legendarna pevačica, poznata po hitovima iz 1980-tih i 1990-tih godina poput “Material Girl” i “Like a Virgin” je najavila da nikada neće prestati da se bavi muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti će prestati da govori protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju.

Prvo polufinale Evrosonga održano je u utorak kada se predstavnica Srbije sa još devet od ukupno 17 takmičara plasirala u finale. Drugo polufinale je večeras, a nadmeću predstavnici 18 zemalja. Veliko finale je u subotu, kada nastupa 26 finalista.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak