Horor u Brestovcu: Ispalio tri metka u komšiju, pa pred ženom zario kolac u njega

Blic 16.05.2019 16:29
Horor u Brestovcu: Ispalio tri metka u komšiju, pa pred ženom zario kolac u njega


Dugogodišnje neprijateljstvo dve porodice Jašarević u selu kraj Leskovca kulminiralo je jutros svirepim ubistvom kada je Aleksandar Jašarević (47) presreo svog komšiju Sašu Jašarevića (43) i hladnokrvno u njega isplaio tri hica iz pištolja, pa ga posle dotukao kocem.Ova tragedija, koja se dogodila u 8 i 30 sati, nedaleko od romskog naselja na putu za susedni Pukovac, odvijala se u prisustvu supruge koja se sa žrtvom držala za ruke i koja kaže da je i njen život bio u opasnosti.

- Presreo nas je biciklom, iz džepa izvukao pištolj, uperio ga u mog muža, tri hica je ispalio u njega, u stomak i grudi. Posle je uzeo kolac i s njim ga dotukao. Hteo je i mene da ubije, jedva sam se odbranila i jedva prišla do supruga koji je ležao u krvi da mu pomognem, ali spasa nije bilo - priča Dragana Jašarević (32) čija je odeća sva krvava i koja tvrdi da je ubistvo planirano.

- On je mog muža i mene pratio od ranog jutra i verovatno je čekao da se malo udaljimo iz mahale, a mi smo krenuli u susedni Pukovac da platimo građu koju smo uzimali za kuću - objašnjava žena pod sedativima.

Pozadina ovog svirepog zločina datira od pre pet godina kada se Saša posvađao sa Aleksandrom zbog toga što on, njegova braća i stric jedini u selu nisu dobili ogrevna drva, koja se dele kao pomoć socijalno ugroženim porodicama.

- To je bilo još 2014. godine i od tada su ga taj Aleksandar sa još dvojicom svojih komšija tri puta tukli. Nismo smeli na ulicu da izađemo, kao i naša deca, stalno su vređali i provocirali. Pretio nam je pištoljem, sve smo prijavljivali policiji u Pečenjevcu, ali uvek je nekako ispalo da je moj muž kriv, a ne oni, a pištolj nisu oduzeli Aleksandru. E sada je kasno, nema više moga muža - priča i plače nesrećna žena.

Njenu priču potvrđuju okupljeni rođaci, a rođeni Sašin brat Šefko Jašarević kaže da se u poslednjih pet godina u romskom naselju, baš zbog tih sukoba, život bio napet.

- Moj brat je učestvovao u ratu na Kosovu pa se, kao i ja, vratio živ, a evo poginu tu blizu kuće. Mi nikada nismo imali problema sa komšijama Srbima, živimo kao prave komšije družimo se i pomažemo, pijemo kafu, idemo na slave - jada se čovek koji je izgubio brat.

Sa porodicom ubice, čiju kuću oko 500 metara dalje deli asfaltni put, nismo mogli da stupimo u kontakt, ali su nam neke druge komšije ispričale da je pre ubistva, dan ranije, došlo do tuče, da je navodno ubijeni Saša pretukao suprugu i tasta Aleksandra Jašarevića, što Dragana demantuje.

Porodica Saše Jašarevića živi od socijalne pomoći, a Saša je dodatno zarađivao kao građevinac, a preko leta sa celom porodicom nadničio po Vojvodini. Iza njega su još ostala četvorica sinova, starosti od 7 do 16 godina.

„Ja sam dobar đak i otac je voleo da me iškoluje da ne budem nadničar kao on. Ali sada nema ko da brine o nama, moraću da prekinem sa školovanjem, da pomažem majci“, priča vidno potrešen najstariji sin Martin.

U Brestovcu, jednom od najvećih i najuređenijih leskovačkih sela, kažu da je porodica Jašarević radna i da je od nadničenja prikupila novac da pored stare podigne još jednu kuću za sinove.

„Otac je ozidao kuću sve sam radeću uz moju i pomoć moje braće. Ostao je još krov da se stavi. Ko zna kada će biti završena. Uništili su nas, srce su nam uzeli“, priča i plače mladi Martin.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak