Oglasila se Radeta: Ja u Hag ne idem

Mondo 16.05.2019 15:22
Oglasila se Radeta: Ja u Hag ne idem


Poslanica Skupštine Srbije Vjerica Radeta izjavila je danas da ona i njen kolega Petar Jojić nemaju nameru da idu dobrovoljno u HagOna je navela da ih štiti Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem piše da nema pravnog osnova za izručivanje.

Ona je rekla i da je o odluci Međunarodnog mehanizma i nalogu za njihovo hapšenje saznala iz medija, i dodala da nije njen problem kako će Srbija da reaguje.

Predsatvnicima medija u skupštini Radeta je rekla i da ne ne može da veruje da postoji neko ko bi bio u stanju da grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda, ali je zaključila da je to svakako pitanje za predstavnike vlasti.

Ranije je objavljeno da je sud u Hagu promenio odluku i da je sada odlučeno da se funkcionerima SRS Vjerici Radeti i Petru Jojiću umesto u Srbiji sudi u Hagu, gde se terete za nepoštovanje suda.

To je odlučio kineski sudija Liu Daćun, koji je poništio prvobitnu odluku kojom je proces Jojiću i Radeti bio ustupljen Srbiji.

Sudija Daćun je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da ih bez odlaganja izruči u Hag.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak