Suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović: Žustro o DNK tragu.

Novosti 15.05.2019 21:00
Suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović: Žustro o DNK tragu.


Odbrana Miloša Srebrića je tražila novo DNK veštačenje o čemu će sud odulučiti u nastavku glavnog pretresaU NASTAVKU suđenja Milošu Srebriću za ubistvo Kristine Kaplanović prilikom pokušaja pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu maja 2017. u utorak je pred Višim sudom u Beogradu svedočio stručni savetnik odbrane Oliver Stojković. On se izjašnjavao o DNK tragu koji je pronađen na jakni jednog od radnika, očevidaca zločina, a na osnovu kojeg je, kako se ispostavilo, osumnjičeni i uhapšen.

Prema rečima Stojkovića, taj DNK trag je kompleksan, mešan i ne mogu se izdvojiti glavne od sporednih komponenti.

- Ne može se utvrditi ni tačan broj lica koja su mu doprinela, pa se u tom smislu ne može interpretirati ni za identifikaciju lica koja su mu doprinela - naveo je Stojković, dodajući da je veštačenje pristrasno i opterećeno brojnim pretpostavkama.

Na ovo je reagovao veštak Dušan Keckarević, posle čega je usledila rasprava dvojice stručnjaka. Odbrana je tražila novo DNK veštačenje o čemu će sud odulučiti u nastavku glavnog pretresa. Sledeće ročište zakazano je za 24. jun.

Podsetimo, na prošlom suđenju svedočili su veštaci biološke struke Dušan Keckarević i Milica Keckarević. Oni su naveli da je na odeći Darka Stankova, svedoka koji sada inače ima policijsku zaštitu nakon pretnji koje je dobijao, otkriveno pet DNK profila.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak