Obradović: Dveri se vraćaju u skupštinu kad ode Maja Gojković

Politika 15.05.2019 20:47
Obradović: Dveri se vraćaju u skupštinu kad ode Maja Gojković


Normalizacija rada Skupštine Srbije moguća je tek kad Maja Gojković više ne bude na njenom čelu, rekao je juče lider Dveri Boško Obradović novinarima u srpskom parlamentu govoreći o dijalogu vlasti i opozicije, za koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da treba da se vodi u skupštini.
Ocenio je da su efekti višemesečnih protesta u gradovima Srbije „ogromni, jer su doveli do buđenja opozicione javnosti i ujedinili opozicione stranke”, te da će ih Dveri i dalje podržavati i govoriti na njima kad god ih organizatori pozovu.

Obradović je kazao da „vlast ima sve veći problem da objasni zašto su opozicione poslaničke klupe prazne i zašto parlament izgleda ovako smešno sa lažnom opozicijom Čedom (LDP), Čankom (LSV) i sa Šešeljem (SRS)”.

Istakao je: „Mi tražimo zajedničku komisiju vlasti i opozicije na temu slobode medija i izbora i uvek smo spremni da razgovaramo. Svejedno je ko je sa druge strane i gde se to dešava, može i u skupštini, ali tema su – slobodni mediji i fer i pošteni izbori. Uvek smo spremni za tako nešto i to je poenta protesta”.

Govorio je i o zakonima o kojima se raspravlja na juče započetoj sednici parlamenta naglasivši da oni „neće omogućiti smanjivanje korupcije, ali ne samo zato što se radi o lošim rešenjima, već i zato što se ni već usvojeni zakoni ne primenjuju”.

Što se tiče „Tijaninog zakona”, kazao je da to nije predlog koji je stigao u formi narodne inicijative, već je reč o vladinom predlogu i „zato je pogrešno nazivati ga ’Tijaninim zakonom’”. Zaključio je: „To je samo još jedan u nizu dokaza da je vlast ustavorušiteljska i da su sve institucije uzurpirane, da se krše procedure i da je ovo došlo na dnevni red samo zbog pritiska javnosti.”

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak