Nevenina 'Kruna' u finalu Evrosonga

B92 15.05.2019 10:20
Nevenina 'Kruna' u finalu Evrosonga


Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Tel Avivu Nevena Božović plasirala se večeras u finale tog takmičenja, koje se održava u Tel AvivuBožović je na 64. "Pesmi Evrovizije" nastupila pod rednim brojem devet na prvoj polufinalnoj večeri, a publika je predstavnicu Srbije nagradila velikim aplauzom posle izvođenja pesme "Kruna", koju je sama napisala.

Od 17 zemalja koje su nastupile večeras, njih 10 je ušlo u finale, koje će biti održano 18. maja. Pored Srbije, u finale su se plasirale Grčka, Belorusija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

 Posle otpevane numere i ostvarenog plasmana u finale, Nevena je dobila veliki broj pozitivnih komentara, ali je bilo i negativnih reakcija na njenu pesmu i nastup.

Pojedini komentatori na zvaničnim profilima manifestacije na društvenim mrežama pesmu su okarakterisali kao "dosadnu". Ipak, veliki broj obožavalaca Evrovizije branio je Nevenu Božović, pa se rasprava u komenatrima na zvaničnom Instagram profilu Evrovizije rasplamsala. Tako su u Neveninu odbranu pale i po koja uvreda i psovka.

"Iskrena da budem, uopšte ne pratim kladionice i komentare", rekla je Nevena Božović juče za Blic, dodavši da je isključivo fokusirana na nastup i da je negativni komentari ne pogađaju.

Sinoćnje takmičenje je otvorila predstavnica Izraela Neta Barzilaj sa pesmom "Igračka", sa kojom je pobedila na prošlogodišnjem Evrosongu, a zatvorila izraelska pevačica i jedna od najpoznatijih transeksualnih javnih ličnosti na svetu Dana Internašnal.

Plasman u finale obezbediće po deset država, koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova.

Njima će se u subotu priključiti i predstavnici takozvane "velike petorke", koju čine Britanija, Španija, Nemačka, Italija i Francuska, kao i Izrael, koji ima direktan prolazak u finale kao zemlja domaćin.

Tokom prve polufinalne večeri publika je mogla da čuje numere izvođača, koji predstavljaju dve članice "velike petorke" - Španiju, Francusku i domaćina Izrael.

Ovogodišnji, 64. "Evrosong" održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream). 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak