Nova nagrada za 'Granice kiše'

Politika 14.05.2019 12:15
Nova nagrada za 'Granice kiše'


Na festivalu filmova jugoistočne Evrope u Los Anđelesu, igrani prvenac Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića nagrađen je za najbolju fotografijuilm „Granice kiše” Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića dobio je još jedno prestižno međunarodno priznanje. U konkurenciji više od 50 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova iz jugoistočne Evrope, prikazanih od 1. do 8. maja u Los Anđelesu na SEEfestu – festivalu posvećenom predstavljanju filmske i kulturne različitosti ovog regiona, osvojio je nagradu za najbolju fotografiju u kategoriji dugometražnih igranih filmova.

Američka premijera „Granica kiše” održana je u jednom od najstarijih kultnih bioskopa na Beverli Hilsu (u Lemli mjuzik holu, osnovanom 1938. godine), a posle projekcije filma na pitanja publike odgovarali su producenti iz Crne Gore Predrag Karlo Kalezić i Draško Đurović, kao i reditelj filma Vlastimir Sudar.

Nakon prestižnih međunarodnih nagrada na festivalima u Bergamu i Parizu (u martu), ovom najnovijom nagradom u Kaliforniji debitantski film Sudara i Mijovića nastavlja uspešan niz nastupa na svetskoj sceni, započet svetskom premijerom u Montrealu prošle godine, gde je nominovan za nagradu „Zlatni zenit”. Film su finansirali Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo kulture Crne Gore, Geteborški filmski festival, Radio televizija Crne Gore, a učestvovao je i Filmski centar Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak