Oproštaj Ferera: Pamtite me po tome što sam se uvek borio za svaki poen

Novosti 09.05.2019 19:19
Oproštaj Ferera: Pamtite me po tome što sam se uvek borio za svaki poen


Nikada nisam očekivao ovakav oproštaj i nisam tužan zbog poraza. Ovo je dan u kojem želim da uživam, veoma sam srećan zbog toga - rekao je ŠpanacŠpanski teniser David Ferer porazom od Aleksandra Zvereva u drugom kolu mastersa u Madridu završio je svoju karijeru, a posle meča je istakao da se nada da će ga svi ljubitelji belog sporta pamtiti po tome što se uvek borio do poslednjeg poena.

Zverev je pobedio iskusnog Španca sa 2:0, posle sat vremena i 11 minuta igre, a Ferer je rekao da da se osećao isrpljeno.

- Meč sam počeo dobro, ali iskreno, osećao sam se iscrpljeno, a da bih njega pobedio moram da budem na najvišem nivou. Ja fizički ne mogu da podnesem da odigram dva meča za redom na visokom nivoou i to je još jedan znak da je vreme za penziju. Imao sam sreće da odaberem pravi momenat i pravo mesto za to – rekao je Ferer.

Dodao je da je ovo prvi meč koji je izgubio, a da posle poraza nije tužan i da želi da uživa. 

- Nikada nisam očekivao ovakav oproštaj i nisam tužan zbog poraza. Ovo je dan u kojem želim da uživam, veoma sam srećan zbog toga.

Najbolji plasman Ferera u karijeri bilo je treće mesto na ATP listi, na kojem se našao 2013. godine, a ukupno je upisao 734 pobede i 376 poraza. Ipak, posebno je naglasio da bi voleo da ga pamte kao igrača koji se uvek borio za svaki poen.

- Borio sam se do poslednjeg poena uvek, možda bi ljudi mogli po tome da me pamte. Završavam svoju karijeru onako i gde sam ja to želeo i zbog toga sam srećan čovek – zaključio je Ferer.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak