Dačić o Tačiju i Rami: Vrhunac bezobrazluka

B92 09.05.2019 18:11
Dačić o Tačiju i Rami: Vrhunac bezobrazluka


Sastanak albanskog premijera Edija Rame i Hašima Tačija u Tirani vrhunac je bezobrazluka albanskih političara, poručio je večeras šef diplomatije Ivica DačićDačić je okarakterisao sastanak Rame i Tačija na ovaj način, jer je tema razgovara bilo nacionalno ujedinjenje Albanaca, kao i ukidanje granica Albanije i Kosova i pripajanje tri opštine sa juga Srbije Kosovu.

Dačić istovremeno ukazuje da se na ovakve ideje o promeni granice ne reaguje, čak ćute i oni koji se neprestano pozivaju na "sveti princip" nepromenljivosti granica.

 "Saopštiti zahtev za stvaranje velike Albanije neposredno pred početak Samita, koji ima za cilj regionalnu saradnju, mogu samo oni koji time žele da pljunu u lice Evropskoj uniji i svima koji su došli u Tiranu", kaže Dačić za Tanjug i pita:

"O čemu sada predsednik Aleksandar Vučić uopšte ima da priča sa Federikom Mogereni ili sa drugim svetskom zvanicnicima dok se svi prave gluvonemi pred ovakvim otvorenog pretnjama velikoalbanskog faktora?", rekao je Dačić.

Gde su sada, pita šef srpske diplomatije, svi oni koji pominjaše do juče navodno sveti princip nepromenjivost granica.

"Ili to ne važi kad treba da se udari po Srbiji. Stvari su sada više nego jasne: precizno je rečeno da se radi na ujedinjenju albanskog faktora, ukidanju granica između Albanije I Srbije i velikoalbanskim pretenzijama i na tri opštine sa juga Srbije. I ako je od takvih zapadnih mezimaca, prevršila je dara meru: nema o čemu više da se razgovara na raznim skupovima sirom sveta, dok se jasno ne osudi ovaj velikoalbanski dogovor Tačija i Rame", poručuje Dačić.

Kako kaže, mi možda jesmo mali, ali nismo glupi da ne vidimo da se, dok mi razgovaramo o kompromisu, iza naših leđa toleriše stvaranje velike Albanije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak