Zlatna pravila za nanošenje rumenila

Mondo 07.05.2019 16:23
Zlatna pravila za nanošenje rumenila


Rumenilo osvežava ten, i licu daje zdrav, blistav izgled. Evo kako da ga nanesete, tako da postignete najbolji efekat, i kako da odaberete "pravu" nijansu.Kad nanosite rumenilo, važno je da malo "podignete" predeo oko očiju, pošto će vas to podmladiti u sekundi. To ćete postići lakim potezom četkicom u obliku slova C, oko spoljašnjeg ugla oka, ka jagodičnoj kosti.

Oči na taj način dolaze do izražaja, pogled postaje otvoreniji i vedtiji.

Važno je da se nikad ne smešite kad nanosite rumenilo, pošto ćete tako "promašiti" delove koje zapravo treba da naglasite.

Uvek počnite malom količinom rumenila, jer je uvek lakše dodati još malo, nego ravnomerno skinuti višak ako preterate.

Kad birate nijansu rumenila, uzmite u obzir prirodni ton vaše kože i boju očiju.

Generalno, svetloroze, koralne i nijanse boje breskve su najbolji izbor ako imate svetao ten. Ako vam je ten nešto tamniji, lepo će vam stajati nijanse koje malo "vuku" na ljubičasto, kao i nešto tamnije nijanse breskve.

Ako imate zelene oči, najbolji izbor su rumenila u boji breskve ili kajsije, dok plave i sive oči najlepše ističu hladniji ružičasti tonovi. Smeđe oči blistaće uz većinu nijansi rumenila, prenosi "Dejli mejl".

Ipak, kako ćete tačno naneti rumenilo zavisi od vašeg oblika lica:

Zlatna pravila za nanošenje rumenila 

Ovalno lice je zahvalno za šminkanje, jer mu ne treba mnogo korekcije. Rumenilo nanesite iznad jagodične kosti, ili na središnji deo obraza, probajte šta vam se više dopada.

Duguljasto lice bi trebalo skratiti, a to se postiže kada rumenilo stavite duž jagodične kosti.

Srcoliko lice je najteže našminkati jer treba vizuelno suziti čelo, a proširiti deo gde se nalazi vilica. Rumenilo zato nanesite na sredinu obraza.

Četvrtasto lice bi trebalo suziti, učiniti nežnijim, a to je moguće postići ako rumenilo nanesete na sredinu obrza, bliže nosu.

Ukoliko imate okruglo lice pokušajte da ga suzite rumenilom. Nanesite ga koso ispod kosti jagodice, od ušiju ka nosu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak