VOJVOTKINjA od Saseksa Megan rodila je u ponedeljak ujutru dečaka, a srećnu vest je sa suprugom, britanskim princem Harijem, podelila na "Instagramu":

- Zadovoljstvo nam je da objavimo da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rano jutros, u 5.26, dobili svoje prvo dete. Sin kraljevskog para težak je 3,26 kilograma. I mama i beba su zdravo i dobro.

Pol bebe, sedme u redu za britanski tron (princ Čarls, princ Vilijam i njegovo troje dece i princ Hari) bio je iznenađenje za Megan i Harija, jer nisu želeli da im doktori to otkriju prilikom pregleda ultrazvukom. Vidno uzbuđeni Hari u ponedeljak posle podne se obratio naciji i medijima ispred zamka Vindzor, gde su se okupili oduševljeni građani, rekavši da je Megan rodila zdravog dečaka, "sićušnu stvar za koju apsolutno vredi umreti".

- Znam da ću od sada noću spavati samo po dva sata, ali sam ponosan na svoju ženu - izjavio je presrećni Hari. - Beba je malo zakasnila, tako da smo imali malo vremena da razmišljamo o imenu. Videćemo se za dva dana i sve ćete znati.

Na pitanje da li je prisustvovao porođaju, Hari se nasmejao i kazao:

- Nisam baš bio na mnogo porođaja. Ovo je definitivno moj prvi porođaj. Bilo je čudesno, apsolutno neverovatno i, kao što rekoh, neverovatno sam ponosan na svoju ženu. Kao što će vam svaki otac i roditelj reći da je njegovo dete najlepše, ovo sićušno stvorenje je apsoludno vredno umiranja, tako da sam na sedmom nebu.

Hari i Megan dobili sina, ime još tajna