U Novom Sadu divljali šovinisti

Mondo 07.05.2019 12:59
U Novom Sadu divljali šovinisti


Duh najgoreg etnonacionalizma i šovinizma izgleda da je u Srbji pobegao iz boce. Nakon incidenata pred jednom beogradskom pekarom i u Novom Sadu dogodio se šovinistički incident.



Grupa pijanih mladića divljala je po Adicama, vređala ljude na nacionalnoj osnovi, fizički ih napadala i pretila da će "proterati Albance", javio je portal novosadskog Radija 021.

Incident se dogodio 1. maja u naselju Adice, a kako navodi portal, trojica pijanih mladića su u popodnevnim satima napali nekoliko ljudi na ulici i u njihovim dvorištima i vređali ih na nacionalnoj osnovi i pretili im da će im baciti bombu i sve ih proterati.

U novosadskoj policiji su za 021.rs potvrdili da su 1. maja priveli dvojicu mladića, koji su, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola izazvali incidente na Adicama.

Uhapšeni su sprovedeni u tužilaštvo, koje je njihovo delo kvalifikovalo kao nasilničko ponašanje i pušteni su da se brane sa slobode.

U ovom naselju živi veliki broj Roma, Aškalija, ali i pripadnika drugih nacionalnih manjina, Mađara, Slovaka, ali i dosta Srba.

Već desetak dana porodica Albanca Mona Đuraja, vlasnika pekare u beogradskom naselju Borča, trpi niz neprijatnosti i pretnji nakon što se na društvenim mrežama pojavila sporna slika stara više od dve godine.



Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak