Nova stranka: Vučić stvara ksenofobičnu svakodnevicu

Beta 07.05.2019 12:53
Nova stranka: Vučić stvara ksenofobičnu svakodnevicu


Nova stranka saopštila da je niz zabrinjavajućih incidenata i uvreda na nacionalnoj i verskoj osnovi nastavljen nedavno i u Novom Sadu. NS je naglasila da za to direktnu odgovornost snosi predsednik države Aleksandar Vučić i "njegova naprednjačka svita, odgajana u duhu i retorici mračnih 90-ih godina".Nova stranka (NS) saopštila je danas da je niz zabrinjavajućih incidenata i uvreda na nacionalnoj i verskoj osnovi nastavljen nedavno i u Novom Sadu, kada su trojica pijanih mladića napala nekoliko ljudi na ulici i u njihovim dvorištima, psujući im "majku albansku" i preteći da će im baciti bombu i sve ih proterati.

"Nakon nasrtaja grupe desničara na pekaru muškarca albanske nacionalnosti u Borči, ovaj napad predstavlja samo još jedan dokaz kesonofobične svakodnevice u kojoj živimo", navela je Nova stranka.

NS je naglasila da za to direktnu odgovornost snosi predsednik države Aleksandar Vučić i "njegova naprednjačka svita, odgajana u duhu i retorici mračnih 90-ih godina".

"Može li stoga iko više u ovoj zemlji ili van njenih granica da poveruje da onaj kojeg je politički obrazovao jedan Vojislav Šešelj može biti faktor mira i stabilnosti u regionu? Onaj ko koristi svaku priliku da čak i uvredljivo dobaci albanskim novinarima, koji samo obavljaju svoj posao, ali i nahuška svoju botovsku ekipu da, krijući se pod lažnim nalozima, slikama i imenima, napadnu na društvenim mrežama po nacionalnoj osnovi sve koji se usude da misle drugačije od njega?", poručila je Nova stranka.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak