Kraljevo: Umesto rampe...tri babe upozoravaju na voz!?

Mondo 07.05.2019 12:24
Kraljevo: Umesto rampe...tri babe upozoravaju na voz!?


Na pružnom prelazu u Boračkom naselju je stalno podignuta rampa, čak i kada naiđe voz, kažu pojedini meštani. Tragedije sprečile tri starice iz tog kraja.List "Informer" piše da su saobraćajne nesreće izbegnute upravo zahvaljujući trima staricama koje doborovoljno stoje na prelazu i upozoravaju vozače na dolazak voza.

Kraljevčanin Z.Tijanić je na svojoj Facebook stranici ispod snimaka na kojima se vidi da vozovi prolaze dok je rampa visoko podignuta, napisao je da je imao sreće.

"Tragedija je izbegnuta samo zahavljujući starijim meštankama koje upozoravaju vozače da je voz u blizini. Plašim se da će nekoga sreća omašiti. Ako često prelazite ovaj pružni prelaz videćete dve, tri bake koje stoje pored prelaza i mašu kada naiđe voz. Bake to rade volonterski", napisao je Tijanić.

A, evo šta kažu u Javnom preduzeću "Železnice Srbije":

"Putnički prelaz u Boračkom naselju je automatizovan, što znači da se mašinovođe odmah obaveštavaju u slučaju kvara na pružnom prelazu, kako bi se izbegle tragedije."

U takvoj situaciji mašinovođe neposredno pre prolaska kroz taj putni prelaz daju zvučni signal, a potom nastavljaju na način da se potpuno isključi mogućnost vanrednog događaja", stoji u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak