Dobra vest: Očekujte tople radijatore

Mondo 07.05.2019 12:21
Dobra vest: Očekujte tople radijatore


V.d. direktora Beogradskih elektrana Rade Basta izjavio je da će to preduzeće danas početi sa tehničkim toplim probama sistema.On je za Tanjug rekao da će zbog tih tehničkih proba sistema radijatori narednih dana biti topliji.

"Kao v.d. direktora Beogradskih elektrana uputio sam predlog Sekretarijatu za energetiku za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom kako bi u periodu kada nema grejanja, a temperature su ispod 10 stepeni nadležni sektretarijat mogao da donese odluku o grejanju", rekao je Basta.

Na sajtu Beogradskih elektrana objavljeno je da će sisem tog JP danas od 11.00 časova, biti u fazi tehničkog ispitivanja pred remont.

Grejna sezona u Beogradu je zvanično završena još 15. aprila, ali su toplane bile na "stend baju" do 3. maja. Međutim, temperature su znatno pale, a u beogradskim stanovima je ispod deset stepeni u jutarnjim satima.

Prema dosadašnjim zvaničnim objašnjenima, elektrane ne mogu da pokrenu sistem bez odluke gradskih vlasti jer je zakonom i propisima uređeno do kada i koliko traje grejna sezona.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak