10 stvari koje svaka dnevna soba treba da ima

Lepota i zdravlje 03.05.2019 12:21
10 stvari koje svaka dnevna soba treba da ima


Najveći deo svakog stana zauzima dnevna soba. Nije ni čudno, kada se uzme u obzir da u toj prostoriji ukućani provode najviše vremena družeći se, odmarajući ili čak radeći. Znate li šta sve jedna dnevna soba treba da ima?Naravno, računamo sofu, stočić za kafu i nekoliko dodatnih opcija za sedenje, bilo da su fotelje, taburei, stolice u pitanju. Ali šta je ono što jednu dnevnu sobu čini ličnim prostorom? Svakako detalji. Evo koji detalji nikako ne smeju da izostanu iz ove prostorije.

Polica sa knjigama

Napravite mesta za omiljene naslove i uredite ih po svom ukusu. Može to biti polica ili neka komoda na koju ćete poređati knjige, ili pak nešto treće što sami zamislite. Najvažnije je da bude u skladu sa vašim stilom.

Prozori

Prazan prostor oko prozora je neuređen prostor. Okačite neke lepe zavese ili ako volite draperije i videćete kako će vam soba zasijati nekim novim sjajem.

Stočić za kafu

Dobro uređen stočić za kafu sadrži sve one neophodne stvari koje treba da vam budu nadohvat ruke, ali to naravno izuzima nered. Držite se stvari kao što su knjiga koju trenutno čitate, vaze ili tacne. A osim ovog stočića, ne bi bilo loše da imate neki maleni na koji biste mogli da odložite šolju ili daljinski upravljač.

Zidovi

Prazni zidovi nikako ne odaju toplinu jednog doma. Okačite nešto po svom ukusu, da li je to slika ili pak neka fotografija, to ostavljamo vama da odlučite. Samo nikako, nikako ne ostavljajte gole zidove. I naravno, pre svega okrečite ih u neku vama dopadljivu boju.

Ukrasi na policama

Izdvojte malo vremena kako biste ukrasili svoju sobu i dali joj lični pečat. Da li će to biti ramovi sa slikama, kutije za nakit ili pak neke figurice, izbor je samo vaš. Najvažnije je da se vodite ličnim osećajem kako bi soba ličila na vas.

Osvetljenje

Povedite računa o rasporedu lampi i lustera. Ukoliko nemate mnogo prirodnog svetla, uvek možete uneti neku zanimljivu lampu koja će vam dati dovoljnu dozu osvetljenja.

Raspored nameštaja

Pod ovim mislimo na nameštaj koji je namenjen za sedenje. Veoma je važno da napravite takav raspored koji će odgovarati prostoru koji imate na raspolaganju. Vodite se time da treba da bude praktičan, ali i funkcionalan.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak