Pokret 'Odupri se' pisao Merkelovoj: Milove 'krvave ruke'

Novosti 03.05.2019 10:40
Pokret 'Odupri se' pisao Merkelovoj: Milove 'krvave ruke'


Iz pokreta 'Odupri se' podsetili su na proteste koje organizuju u Podgorici na kojima nezadovoljstvo iskazuje hiljade građana zbog afere 'Koverta'Pokret "Odupri se" uputio je pismo kancelarkii Angeli Merkel, uoči današnjeg sastanka sa liderima Zapadnog Balkana u Berlinu, upozoravajući je da pažljivo bira koga naziva faktorom stabilnosti na Balkanu, akudirajući na crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

- Podsećamo Vas da "faktor stabilnosti" ima krvave ruke iz balkanskih ratova devedesetih, ruke uprljane švercom cigareta u zemlje EU (optužnica italijanskog tužilaštva), spregu kriminala i vlasti (izveštaj EU), razgranatu mrežu šverca narkotika po vašim teritorijana, nerešena ubistva i napade na novinare, opljačkanu zemlju kroz pljačkaške privatizacije i nepotizam. Iako dolazi iz jedne od najsiromašnijih država, Đukanović je jedan od najbogatijih evropskih predsednika. Kako on tako i članovi njegove porodice. Bogatstvo koje se meri stotinama miliona evra, Đukanović i njegova porodica stekli su za vreme njegove trideset godina vladavine, ističe se u pismu.

Iz pokreta "Odupri se" podsetili su na proteste koje organizuju u Podgorici na kojima nezadovoljstvo iskazuje hiljade građana zbog afere "Koverta".

- Vi ste Gete, Vi ste Faust, ne nasedajte na našeg Menfista!

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak