'Srbijagas' kupio 'Bijeljina-gas'

Radio 021 29.04.2019 18:57
'Srbijagas' kupio 'Bijeljina-gas'


Kompanija "Srbijagas" kupila je 80 odsto udela u kompaniji "Bijeljina-gas" osnovanoj 2009. godine radi gasifikacije grada.Kako navodi Miloš Stevanović, savetnik generalnog direktora kompanije Dušana Bajatovića i "Srbijagasa" za investicije kompanije u Republici Srpskoj i BiH, na ovaj se način potvrđuje snaga veza Republike Srpske i Srbije i kroz energetski sektor.
 
"'Srbijagas' ima nameru da završi projekat gasifikacije Bijeljine vrlo brzo, a strategija kompanije je dugoročnija i obuhvata širenje poslovanja u regionu, tako da Republika Srpska ima čast i zadovoljstvo da dočeka jednog od najvećih srpskih investitora koji ulaze preko Bijeljine i siguran sam da će nastaviti svoje širenje po celoj Republici", rekao je Stevanović, prenose Nezavisne.
 
Do sada je vlasnik "Bijeljina-gasa" 80 odsto bila društvena kompanija "Novi Sad-gas", a 20 odsto grad Bijeljina.
 
"Partner iz Novog Sada je poslednje tri-četiri godine imao poteškoća kada je u pitanju finansiranje projekta, a bio je dužan i 'Srbijagasu', tako da je faktički 'Srbijagas' za deo dugova kupio kompaniju 'Bijeljina-gas'", rekao je Stevanović.
 
On je dodao da je u "Bijeljina-gasu" već postavljena nova uprava i formiran Upravni odbor u kojem grad Bijeljina ima jednog predstavnika, a "Srbijagas" četiri i najavio da će novi direktor "Bijeljina-gasa" Blaženka Mandić već za nekoliko dana preuzeti poslovanje preduzeća. Stevanović ističe i da imenovanje Mandićeve, koja je zamenik generalnog direktora "Srbijagasa", pokazuje kolika je ozbiljnost i predanost kompanije da završi projekat u Bijeljini i nastavi širenje u Republici Srpskoj i BiH.
 
Kako kaže gasovod od Šepka do Bijeljine dug je 24 kilometra i može vrlo brzo da bude pušten u rad, i dodaje da je mreža gasovoda od 320 kilometara u gradu funkcionalna.
 
Vrednost projekta gasifikacije u Bijeljini je 30 miliona evra.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak