Požar u soliteru na Voždovcu: Vatra zahvatila tri sprata, većina stanara evakuisana, jedna osoba stradala

Blic 29.04.2019 17:50
Požar u soliteru na Voždovcu: Vatra zahvatila tri sprata, većina stanara evakuisana, jedna osoba stradala


U stanu u ulici Vojvode Stepe na Voždovcu izbio je požar. U tom stanu je pronađeno beživotno telo. Posle dva sata borbe sa vatrenom stihijom, požar je lokalizovan.Vatra se prostirala na nekoliko spratova, na lice mesta je stiglo pet-šest vatrogasnih ekipa, a dim se mogao videti iz različitih delova grada.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije u Beogradu lokalizovali su požar koji je danas izbio u jednom stanu na 17. spratu solitera u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu. U toku je dogašivanje požara, a pretragom stana, u kom je izbio požar, pronađeno je jedno beživotno telo - saopštili su iz MUP-a Srbije.

Iako za sada nema zvanične potvrde, u požaru je po svemu sudeći nastradala Milica R. (81) kojoj su komšije kucale na vrata, ali kako se nije javljala, mislili su da je otišla u obližnju prodavnicu.

Iz Hitne pomoći su prethodno za "Blic" rekli da "od njih još niko nije tražio da intervenišu na pomenutoj adresi gde bukti požar".

Međutim, oko 15.00 vatrogasci su zatražili da ekipa hitne lekarske službe dođe do 13-14. sprata. Nedugo zatim u kolicima je iz zgrade izveden stariji sugrađanin sa maskom na licu, ali u svesnom stanju.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, stanari ovog solitera koji žive na nižim spratovima brže-bolje su požurili da napuste svoje domove, dok se manji dim još može videti na vrhu nebodera.

Vatra na 17. i 18. spratu 
Vatra na 17. i 18. spratu

Problem vatrogascima predstavljala je i činjenica što su do dela zgrade koji je goreo mogli da pristupe samo iz samog objekta, a ne i sa spoljne strane pošto je na velikoj visini.

Požar je, naime, izbio na 17. spratu, a vatra se proširila i na 18. etažu.

- Videla sam crveni plamen sa crnim dimom. Stakla su popucala kao nakon eksplozije. Koliko smo čuli od komšija, vatra je izbila u stanu u kojem živi jedna starija žena i proširio se zatim na još jedan - rekla nam je jedna od stanarki.

Vatrogasci su bili prinuđeni da dodatno odmaknu od zgrade stanare, ali i znatiželjnike, pošto su sa spratova gde gori vatra, počeli da otpadaju delovi terase.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak