Modni trendovi za kojima ovog proleća svi otkidaju

Noizz 27.04.2019 16:34
Modni trendovi za kojima ovog proleća svi otkidaju


Proleće je počelo, a sa njim su došli i trendovi koji su delom i bili očekivani, a za neke smo se bogami i iznenadili.Devedesete su ušle na velika vrata proteklih sezona, a vajn ove ere ponovo uzima maha, u jednom blago redizajniranom kontekstu. Predstavljamo vam neke od najbitnijih modnih trendova ovog proleća, a koji će se sigurno nastaviti i na leto.

U izlozima modnih brendova moći ćemo da vidimo mrežaste haljine. Ljubitelje marama printa će oduševiti vest da je ovaj trend aktuelan i da će biti na pantalonama, majicama, košuljama. Za one koji voli avangardne komade, ovi sa printom marama će biti idealni za njih.

Polka tačke su vezane za narodnu umetnost Istočne Evrope, a u modnom svetu ovu direkciju proslavila je carolina herrera, svojim haljinama iz osamdesetih i devedesetih. Ovog proleća polka tačke su ponovo in.

Još jedan dokaz da su se devedesete vratile su leptir detalji – svakako prigodan fashion statement trenutnog godišnjeg doba. Osim toga, tu su i print crno-belih kockica i zebra print. Neki će reći da je ovo jedan veliki "fashion no-no", ali zavisi kako ga ko nosi.

Što se tiče boja, ovog proleća trendovi idu od pastelnih do neon nijansi. Dominiraće pastelno plava i neutralne bež i lila. Nešto drugačiji trend boja su klaberske, neon nijanse. Još jedan trend koji nam je došao je i kombinovanje komplementarnih, odnosno suprotnih boja na jednom komadu odeće.

Modni brendovi i ovog proleća eksploatišu spotske komade odeće i to upravo biciklističke, namećući ih kao svakodnevni momenat. Možda su ovaj put dizajneri otišli predaleko?

Zanimljivo je da su se i heklani miljei sa bakinih televizora spustili direktno na modne piste i izloge butika. Ovo je, pak, samo za one izrazito odvažne i sklone eksperimentisanju.

Sumarno gledano, nisu svi modni trendovi ovog proleća preterano ekcentrični, tako da i ljubitelji svedenijeg stila mogu da odahnu.              


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak