Probili magičnu granicu: Softverski gigant vredi bilion dolara

B92 27.04.2019 12:10
Probili magičnu granicu: Softverski gigant vredi bilion dolara


Nakon što je prijavio bolju prodaju i profit, Microsoft na tržištu je dostigao vrednost od bilion (hiljadu milijardi) dolara.Američki softverski gigant time je postao jedan od tri kompanije vredne bilion dolara.

Epl je prošlog leta postao prva kompanija izlistana na berzi čija je vrednost veća od bilion dolara, a zatim je to nekoliko meseci poslije postao i Amazon.

 Prihodi Majkrosofta protekle godine porasli za otprilike jednu trećinu, i to zahvaljujući rastu poslovanja u oblaku (cloud).

Ova kompanija je saopštila kako su njeni prihodi porasli za 14 odsto u četvrtom kvartalu 2018. godine, dok je neto profit porastao za 19 odsto.

Podsećamo, prihodi Majkrosofta u 2018. godini iznosili su 110,4 milijarde dolara. Majkosoft inače ima najraširenije i naraznolikike izvore zarade od svih tehnoloških giganata, a najveći među njima su office proizvodi i cloud usluge, serverski proizvodi te Windows.

Inače, Microsoft se već duže vreme preusmjerava sa tradicionalnog softverskog poslovanja, koje raste sporije, na cloud usluge i mobilne aplikacije, a sve pod vodstvom izvršnog direktora Satya Nadelle. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak